➡ Start hier: Alles over (s)FTP en SSH

File Transfer Protocol (FTP) is het protocol om bestanden uit te wisselen over Internet. Je kunt het eenvoudig gebruiken om bestanden te uploaden van je computer naar jouw website. Sommige bedrijven gebruiken FTP voor het verspreiden van software updates, formulieren, patches etc. De meeste mensen gebruiken een FTP programma zoals FileZilla, CuteFTP, en andere om te uploaden, maar er zijn andere manieren die eveneens gebruikt kunnen worden.

Verhuizen website naar Hoasted

De meeste websites bestaan uit zowel bestanden als een database. Het is sneller om de website te importeren met Installatron in je cPanel. Als dat niet gaat, dan kun je de website-bestanden verplaatsen (uploaden) met FTP naar de Hoasted server. Daarvoor gebruik je een FTP-programma, bijvoorbeeld FileZilla. 

Het plaatsen (uploaden) van bestanden op de website

Veel mensen kiezen voor een Content Management Systeem als WordPress of Joomla. Die kun je het snelst en efficiëntst installeren vanaf je cPanel omgeving met Installatron. Als je echter op je eigen computer al een website gemaakt hebt (of gedownload hebt van elders), dan wil je zorgen dat die geplaatst wordt op je website bij Hoasted. Dat plaatsen noemen we uploaden. Je kunt daarvoor gebruik maken van verschillende mogelijkheden:

 1. Met een FTP-programma. Lees bijvoorbeeld hoe je dat in moet stellen in FilezillaCyberduck of Coda 2 of Coda.
 2. Met Bestandsbeheer in cPanel (met name als je één of enkele bestanden wilt uploaden)
 3. Met de Windows Verkenner
 4. Een FTP account aanmaken

  Een FTP account helpt je om makkelijk bestanden te uploaden en beheren op je website. Een FTP account wordt automatisch aangemaakt in cPanel als je je aanmeldt voor hosting, een cPanel aanmaakt, of een addon domein of sub-domein of als je anonieme FTP inschakelt.

  Bezoek deze  link voor meer informatie over het aanmaken van extra FTP accounts.

  FTP Instellingen

  Voor je FTP programma heb je de volgende instellingen nodig om de bestanden naar je website te kunnen uploaden:

  • Host: ftp.jouwdomein.nl of de FTP hostname die je gestuurd is in de welkomse-mail voor de website (Onderwerp: Je webhosting informatie).
  • Protocol: FTP met TLS (versleuteld) of SFTP
  • Poort: 21 (poort 22 als je SFTP gebruikt)
  • Gebruiker: je cPanel gebruikersnaam (in geval van extra FTP account: [email protected] )
  • Wachtwoord: je cPanel wachtwoord
  • Map (Directory): /public_html Je zult er even (dubbel) op moeten klikken om die te openen in het rechterscherm van je FTP-programma. Als je een subdomein of extra domein gebruikt heeft die een andere map.

  FTP probleemoplossingen

  SSH

  Met SSH heb je ook de mogelijkheid om voor WordPress websites WP-CLI te gebruiken, bijvoorbeeld om:

Heeft dit artikel je goed geholpen? Dank voor je feedback! Er is een probleem opgetreden bij het verzenden. Probeer opnieuw.