Inloggen met SSH keys: aanmaken keys

Bij het gebruik van een SSH key kun je met SSH (Putty of Terminal) inloggen op een cPanel account, zonder dat je een wachtwoord nodig hebt. Je kunt dit op de volgende manier bewerkstelligen:

Opzoeken van een SSH key voor Windows

1. Download en start de PuTTY "Installer" vanaf deze pagina: http://www.chiark.greenend.org.uk/~sgtatham/putty/download.html
  2. Genereer een private en public key paar:
    1. Ga naar Windows Start menu > Alle programma's > PuTTY en open PuTTYgen
    2. Klik de Generate knop en PuTTYgen zal je vragen om willekeurige bewegingen met je muis te maken tot het genoeg random data heeft om een veilige key voor je te genereren
    3. Klik de 'Save private key' knop en sla het resulterende bestand ergens op, veilig en alleen voor jou toegankelijk!
  3. In het grijze vak bovenin, genaamd 'Public key for pasting into OpenSSH authorized_keys file', staat een lange reeks tekens. Kopieer die helemaal om toe te voegen aan het cPanel account waar je met SSH zonder wachtwoord op wilt kunnen inloggen, zie: inloggen met SSH

Opzoeken van een SSH key voor Apple/Mac

Voer in Terminal het volgende commando uit:

cat ~/.ssh/id_rsa.pub

Kopieer die helemaal om toe te voegen aan het cPanel account waar je met SSH zonder wachtwoord op wilt kunnen inloggen, zie: inloggen met SSH

Het aanmaken van een nieuwe keyset: https://help.github.com/articles/generating-a-new-ssh-key-and-adding-it-to-the-ssh-agent/

Tot slot

Standaard zetten we voor Resellers eenmalig een keyset in alle nieuwe accounts. Deze keyset wordt vervolgens ook automatisch toegevoegd bij het aanmaken van nieuwe accounts. Een toevoeging of wijziging in de keys in al jouw cPanel accounts is mogelijk tegen een eenmalige vergoeding van 69 euro.

<br> Een SSH public key ziet er ongeveer zo uit:

Een SSH public key