Inloggen met SSH: handmatig toevoegen key

Om steeds zonder wachtwoord met SSH verbinding te kunnen maken met een cPanel account, volg je deze stappen:

1. Ga naar het betreffende cPanel account
  2. Maak een map aan in je root (niet de public_html, maar daarboven) genaamd .ssh
  3. Maak hierin een file aan genaamd authorized_keys
  4. Verander permissies naar 600 (chmod)
  5. Plak je public key in dit bestand, zie Handleiding aanmaken SSH keys
  6. Opslaan

Je kunt nu voortaan een SSH verbinding maken met dit cPanel account zonder het wachtwoord in te hoeven geven.

Resellers

Voor je hele WHM account log je in met je WHM account op:

https://s1112.myfasthosting.com:2083/ (of de juiste s11xx:myfasthosting.com)

Dit is je reseller beheer account. Als je vervolgens naar onderstaande skeleton map gaat kun je de aanpassing doen:

/home/jouwnaam/cpanel3-skel/.ssh/authorized_keys

Meer informatie over het gebruik van de skeleton map voor resellers vind je in de cPanel documentatie:
https://docs.cpanel.net/whm/account-functions/skeleton-directory/