FTP instellen: Coda 2

Met het publisher programma Coda 2 kun je zelf de site synchroniseren over sFTP. Hieronder de instellingen die je daarvoor dient te gebruiken:

Coda 2 installeren:

1. Open Coda 2
  2. In het tabblad Server kies je:
    1. Protocol: sFTP
    2. Server: ftp.jouwdomein.nl of de FTP hostname die je gestuurd is in de welkomse-mail voor de website (Onderwerp: Je webhosting informatie).
    3. Poort (22): staat al ingesteld
    4. User Name: je cPanel gebruikersnaam (in geval van extra FTP account: gebruiker@jouwdomein.nl )
    5. Password: je cPanel wachtwoord
    6. Sla de wijzigingen op met Save

site synchroniseren over sFTP

3. In het tabblad Site geef je in:
    1. Nickname: een naam waarmee je deze site wilt zien in het overzicht van Coda 2
    2. Remote url: de URL van jouw website op internet
    3. Local URL: kun je zo laten of desgewenst aanpassen
    4. Remote Root: bij Hoasted veelal /public_html tenzij het om een Addon site gaat of een site in een submap.
    5. Local Root: de map op jouw computer waar de site moet komen te staan die je bewerkt.
    6. Use Publishing (handig om aan te vinken zodat alleen de aangepaste bestanden online te plaatsen)
    7. Sla de wijzigingen op met Save.

Instellingen Site tabblad