FTP instellen: cPanel Bestandsbeheer

Bestandsbeheer (File manager) wordt gebruikt voor het uploaden van bestanden, artikelen, afbeeldingen, etc. naar je website. cPanel heeft de optie om dit te doen onder de Bestanden sectie. Kleine bestanden tot 25-30 MB kunnen worden geupload met deze file manager, maar grotere bestanden moeten worden geupload met de FTP (File Transfer Protocol) client. Hoewel file manager geen complexe functionaliteiten heeft in FTP, werken de basisfuncties vrij goed en kun je ze gebruiken als je ze nodig hebt.

1.  Log in op je cPanel account.

2.  Navigeer naar Bestanden.

De Bestanden sectie wordt weergegeven.

Bestandsbeheer knop

3.   Klik op File Manager (bestandbeheers).

De File Manager pagina wordt weergegeven.

File Manager pagina

Naam, grootte, laatst gewijzigd, type toestemmingen

4.   Klik op Uploaden.

De Uploaden pagina wordt weergegeven.

bestanden uploaden

5.   Klik op Selecteer Bestand.

Het geuploade bestand is toegevoegd aan de directory.

bestandsbeheer cpanel

Een bestand een nieuwe naam geven

6. Om een bestand een nieuwe naam te geven in de cPanel directory, klik op Hernoem.

Het Hernoem dialoogvenster wordt weergegeven.

bestand hernoemen

7.  Voer de nieuwe bestandsnaam in.

8.   Klik op Hernoem Bestand.

bestandsnaam wijzigen

Je ziet dat de bestandsnaam is gewijzigd.

Een bestand verwijderen

bestand verwijderen cpanel

9.   Klik op Verwijderen.

Het berichtenvenster verschijnt om je te vragen de verwijdering van het bestand te bevestigen.

verwijder bestand

10.   Klik op Bevestigen.

Het bestand wordt verwijderd uit de directories.

verwijder bestand uit directories

Hoe geef ik verborgen bestanden weer in File manager

11. Om een verborgen bestand weer te geven in de cPanel directory, klik je op Instellingen.

Het Voorkeuren  dialoogvenster wordt getoond.

verborgen bestanden file manager

12. Klik op the Toon Verborgen Bestanden check box.

13. Klik op Opslaan.

verborgen bestanden weergeven