FTP verbinding of bestandsoverdracht mislukt

Een FTP verbindingsprobleem of bestandsoverdracht foutmelding betekent dat je systeem geen FTP verbinding kon maken met het hosting account met je FTP-programma.

Er zijn een paar mogelijke oorzaken:

1. Je hebt geen Passive Mode ingesteld.
  2. Er zijn teveel foute inlogpogingen geweest vanaf jouw IP-adres. De Hoasted Firewall houdt dan maximaal een uur FTP verbindingen tegen. Wacht een uur of stuur een e-mail met je IP-adres naar support@hoasted.com
  3. Blokkade door een firewall: de meeste computers en netwerkservers hebben een ingebouwde firewall die ongewenste toegang van of naar een bepaalde server tegen kan houden. Afhankelijk van je FTP-programma moet je in de firewall software instellen dat FTP gebruikt mag worden. Zorg dat ook de Firewall up-to-date is en nieuwe updates snel geïnstalleerd worden.
  4. cPanel account beperkingen: Als er teveel FTP verbindingen zijn op een enkel account, dan wordt het verkeer te druk binnen heel korte tijd. Dit kan dan resulteren in problemen bij de bestandsoverdracht.
  5. Overload aan bestanden: er is een grens aan de hoeveelheid files die FTP programmatuur gelijktijdig kan handlen. Een overload met teveel bestanden gelijktijdig kan hinder opleveren en filevorming veroorzaken in het programma en daarmee fouten bij bestandsoverdrachten.
  6. Bestandsgrootte. Er is een maximumgrootte voor bestanden die niet overschreden moet worden. Stel dat die ingesteld is op maximaal 10Mb en het bestand is 12 Mb, dan lukt het niet om dat over te zetten.
  7. Antivirus blokkade. In zeldzame gevallen kan het antivirusprogramma van jouw computer FTP bestandsoverdracht blokkeren. De oorzaak kan liggen in verouderde antivirus software en bugs in het antivirusprogramma.
  8. FTP Software: Er kan een fout zitten in het FTP programma wat de fout veroorzaakt. Controleer regelmatig of er updates zijn en installeer die zo snel mogelijk. Je krijgt niet alleen nieuwe mogelijkheden, maar ook worden fouten eruitgehaald (bug fixes).