FileZilla verbinding verbroken na 20 seconden

Soms stuit je op een probleem met FileZilla: het lijkt na 20 seconden te stoppen met het lezen van mappen, zelfs als je al verbonden bent met de server. Hierdoor zie je mogelijk geen bestanden in de mappen. Gelukkig zijn er manieren om dit op te lossen. In dit artikel lees je een aantal oplossingen om het probleem te verhelpen.

Controleer de Timeout Instellingen

 • Ga naar Edit > Settings (of Bewerken > Instellingen) in FileZilla.
 • Zoek naar de sectie Connection (of Verbinding) en daarna naar Timeouts (of Time-outs).

  Instellingenvenster van FileZilla met de nadruk op Verbindings-timeouts, waarbij de time-out in seconden is ingesteld op 20 en informatie biedt over herverbindingsopties, maximum aantal pogingen, vertraging tussen mislukte inlogpogingen, en TLS-opties voor veilige bestandsoverdracht.

 • Verhoog de timeout-waarde. Standaard staat deze vaak op 20 seconden. Probeer deze te verhogen naar 40 of 60 seconden om te zien of dat het probleem oplost. Je kan ook de Timeout instellingen uitschakelen door de waarde in te stellen op 0.

Schakel over naar Passieve Modus

FTP-verbindingen kunnen in actieve of passieve modus werken. Problemen met firewalls of netwerkconfiguraties kunnen soms timeouts veroorzaken. Het schakelen naar passieve modus kan dit probleem oplossen.

 • Ga weer naar Edit > Settings (of Bewerken > Instellingen).
 • Kies FTP onder Connection (of Verbinding).
 • Selecteer Passive als de transfer mode (of Passieve modus bij overdrachtmodus).

  FileZilla FTP-instellingenmenu weergegeven met de focus op de opties voor de overdrachtmodus, inclusief aanbevelingen voor passieve modus, actieve modus selectie, en de fallback-optie, plus een tip voor het gebruik van keep-alive commando's voor een stabiele FTP-verbinding.

 • Sla de wijzigingen op en probeer opnieuw te verbinden.

Controleer Firewall en Antivirus

Soms kunnen firewall- of antivirusinstellingen de verbinding met de FTP-server verstoren. Zorg ervoor dat FileZilla is toegestaan in de instellingen van je firewall en antivirusprogramma.

Update FileZilla

Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van FileZilla gebruikt. Oudere versies kunnen bugs bevatten die reeds in nieuwere releases zijn opgelost. Op de website van FileZilla kun je de nieuwste versie downloaden.

Contacteer Hoasted support

Als het probleem aanhoudt, overweeg dan contact op te nemen met ons door een e-mail te sturen naar [email protected] of maakt een support ticket aan.

Heeft dit artikel je goed geholpen? Dank voor je feedback! Er is een probleem opgetreden bij het verzenden. Probeer opnieuw.