FTP instellen: Coda

Coda is een programma op de Mac OS X waarmee je website bestanden kunt uploaden naar de Hoasted server waarop je website draait.

Als je Coda hebt geïnstalleerd gebruik je de volgende stappen om de FTP-verbinding in te stellen.

Coda installeren:

1. Open Coda.
  2. Klik op Add Site

Coda installeren - Add site

3. Vul de instellingen voor de site in zoals hieronder:

Coda installeren - instellingen voor website

SITE DETAILS

Nickname: de naam van je website (zodat je direct kunt zien dat dit de juiste verbinding is)

Root URL: https://www.jouwdomein.nl of jouwdomein.nl (vervang voor jouw eigen domeinnaam)

Remote Root: /public_html

CONNECTING DETAILS

Server optie 1: ftp.jouwdomein.nl, of anders sXXXX.myfasthosting.com of srvXX.hoasted.com (vervang de X-tekens voor jouw server nummer)

User Name: je cPanel gebruikersnaam (in geval van extra FTP account: gebruiker@jouwdomein.nl )

Password: je cPanel wachtwoord

Port: 22 (voor  sFTP, dus versleuteld en veilig)

Protocol: sFTP

List Encoding (Optional): N/A

Aanvinken: "Use passive mode for data transfers."

TERMINAL SETTINGS

Deze kun je overslaan.

4. Controleer of je de bovengenoemde opties volledig hebt ingevuld.
  5. Klik "Save"
  6. Om de verbinding te openen, ga naar 'sites'

Terminal settings controleren

7. Dubbelklik op de zojuist toegevoegd website om in te loggen.