FTP instellen: Cyberduck

Cyberduck is een prima programma voor zowel Windows als Mac om met FTP bestanden te uploaden naar je website of te downloaden naar je computer. Om je FTP-verbinding in te stellen gebruik je de volgende stappen:

Cyberduck installeren:

1. Open Cyberduck
  2. Klik linksonder op het +-teken:

+ teken in Cyberduck

3. Kies in het volgende scherm
    1. Protocol: sFTP
    2. Server: ftp.jouwdomein.nl of de FTP hostname die je gestuurd is in de welkomse-mail voor de website (Onderwerp: Je webhosting informatie).
    3. Poort: 22
    4. Username: je cPanel gebruikersnaam (in geval van extra FTP account: gebruiker@jouwdomein.nl )
    5. Klik op More Options
    6. Vul in: Path: public_html (tenzij je in een submap wilt plaatsen of de naar een addon domein wilt uploaden.
    7. Web URL: de URL van jouw website, bijvoorbeeld https://www.domein.nl
    8. Overige instellingen kun je laten staan en de ingevulde instellingen opslaan.
  4. SFTP instellingen

5. Je site zal zijn toegevoegd:

Site toegevoegd in SFTP

6. Dubbelklik op de site om de verbinding te openen. Er zal gevraagd worden naar je wachtwoord voor het FTP account.

Inloggen met jouw FTP account

Je kunt ervoor kiezen het wachtwoord op te slaan met de Keychain(Sleutelhanger). Bij SSH Private Key kun je geen (none) aangeven.

7. Je kunt nu de gewenste bestanden overplaatsen met FTP of de hele site of bepaalde bestanden downloaden naar je eigen computer.