➡ Start hier: Website problemen debuggen
Het kan voorkomen dat je website een foutmelding geeft waardoor deze niet correct in beeld komt. Vaak is dit gerelateerd aan code binnen de website welke een fout veroorzaakt, of een gebrek aan resources binnen het account. Middels onderstaande stappen kun je hier meer informatie over vinden en de foutmeldingen oplossen.
Veel voorkomende problemen
Krijg je al direct een bepaalde foutmelding in beeld? Volg dan onze handleidingen:
- Debugging - 403 error oplossen - Verboden toegang
- Debugging - 404 error oplossen - Not found
- Debugging - 500 error oplossen - Internal server error
- Debugging - 503 error oplossen - Service unavailable
- Debugging - Overige errors oplossen (400, 401, 402, 405, 501, 502, 504)
- Debugging - WordPress kritieke foutmelding oplossen
- Debugging - Error allowed memory size exhausted
- Debugging - Error request timeout
- Problemen met inloggen op WordPress
Verder debuggen
Wanneer er geen melding in beeld staat kun je onderstaande stappen doorlopen om de bron hiervan te achterhalen.
Browser en internet verbinding controleren
Controleer of de website vanuit een incognitoscherm, of na het legen van de browsercache, wel correct in beeld komt. Controleer tevens of het vanaf een andere internet verbinding wel lukt om zo uit te kunnen sluiten dat dit issue in de eigen computer of internet verbinding zit.
Controleren van domein instellingen
Controleer of het domein correct naar onze omgeving verwijst via bijvoorbeeld de tool van MX toolbox op onderstaande link:
https://mxtoolbox.com/dnscheck.aspx
Controleren van hosting account instellingen (PHP instellingen en Firewall)
Het kan voorkomen dat je script leunt op een PHP versie of bepaalde module welke op dit moment niet ingeschakeld is. Een andere optie is dat er iets geblokkeerd word door de firewall welke je tijdelijk kunt uitschakelen om te testen.
Resource gebruik controleren
Wanneer er onvoldoende resources beschikbaar zijn is het mogelijk dat bepaalde processen niet uitgevoerd kunnen worden. Controleer of er voldoende schijfruimte beschikbaar is, en of de CPU of RAM limieten niet bereikt worden.
Error logs controleren
Wanneer het om een fout in de code gaat is het eerst noodzakelijk om meer informatie over de error te vergaren en de error log in te schakelen. Vaak kun je hier direct in aflezen waar de fout precies zit en daar gericht actie op ondernemen.
WordPress plugins en thema's controleren
Meestal komt er naar aanleiding van de error logs een bepaalde plugin naar voren. Mocht dat niet zo zijn is het noodzakelijk deze handmatig te vinden met behulp van onderstaande stappen:
- Controleren van WordPress plugins en thema
- Verversen van .htaccess bestand
- Controleren van bestandrechten
Hoasted support
Kom je er na het volgen van bovenstaande stappen toch niet uit? Neem dan gerust contact met ons op. We kijken graag met je mee of wij wellicht kunnen achterhalen wat er mis gaat 🙂