➡ Start hier: Website problemen debuggen

Het kan voorkomen dat je website een foutmelding geeft waardoor deze niet correct in beeld komt. Vaak is dit gerelateerd aan code binnen de website welke een fout veroorzaakt, of een gebrek aan resources binnen het account. Middels onderstaande stappen kun je hier meer informatie over vinden en de foutmeldingen oplossen.


Veel voorkomende problemen

Krijg je al direct een bepaalde foutmelding in beeld? Volg dan onze handleidingen:


Verder debuggen

Wanneer er geen melding in beeld staat kun je onderstaande stappen doorlopen om de bron hiervan te achterhalen.


 1. Browser en internet verbinding controleren

  Controleer of de website vanuit een incognitoscherm, of na het legen van de browsercache, wel correct in beeld komt. Controleer tevens of het vanaf een andere internet verbinding wel lukt om zo uit te kunnen sluiten dat dit issue in de eigen computer of internet verbinding zit.

  1. Browser Cache legen
  2. Debugging - Website cache legen


 2. Controleren van domein instellingen

  Controleer of het domein correct naar onze omgeving verwijst via bijvoorbeeld de tool van MX toolbox op onderstaande link:

  https://mxtoolbox.com/dnscheck.aspx


 3. Controleren van hosting account instellingen (PHP instellingen en Firewall)

  Het kan voorkomen dat je script leunt op een PHP versie of bepaalde module welke op dit moment niet ingeschakeld is. Een andere optie is dat er iets geblokkeerd word door de firewall welke je tijdelijk kunt uitschakelen om te testen.

  1. Controleren van PHP versie en modules
  2. ModSecurity Firewall (tijdelijk) uitschakelen


 4. Resource gebruik controleren

  Wanneer er onvoldoende resources beschikbaar zijn is het mogelijk dat bepaalde processen niet uitgevoerd kunnen worden. Controleer of er voldoende schijfruimte beschikbaar is, en of de CPU of RAM limieten niet bereikt worden.

  1. Resource gebruik inzien
  2. Optimaliseren snelheid - WordPress cron verplaatsen naar cPanel


 5. Error logs controleren

  Wanneer het om een fout in de code gaat is het eerst noodzakelijk om meer informatie over de error te vergaren en de error log in te schakelen. Vaak kun je hier direct in aflezen waar de fout precies zit en daar gericht actie op ondernemen.

  1. Verschillende error logs en locaties


 6. WordPress plugins en thema's controleren

  Meestal komt er naar aanleiding van de error logs een bepaalde plugin naar voren. Mocht dat niet zo zijn is het noodzakelijk deze handmatig te vinden met behulp van onderstaande stappen:

  1. Controleren van WordPress plugins en thema
  2. Verversen van .htaccess bestand
  3. Controleren van bestandrechten


Hoasted support

Kom je er na het volgen van bovenstaande stappen toch niet uit? Neem dan gerust contact met ons op. We kijken graag met je mee of wij wellicht kunnen achterhalen wat er mis gaat 🙂

Heeft dit artikel je goed geholpen? Dank voor je feedback! Er is een probleem opgetreden bij het verzenden. Probeer opnieuw.