Debugging - Overige errors oplossen (400, 401, 402, 405, 501, 502, 504)

Het kan zijn dat bij het bezoek van je website je één van deze meldingen in beeld krijgt. Deze zijn over het algemeen vrij zeldzaam, en hebben vaak te maken met een specifieke opzet van jullie website of domein. Zie onderstaand de meeste voorkomende oorzaken en oplossingen voor deze error meldingen.


Ben je op zoek naar een oplossing om de vaker voorkomende 403/404/500/504 errors te verhelpen? Bekijk dan onze debugging stappen hiervoor in onze debugging handleiding.

HTTP ERROR 400 - Fout melding in browser


400 error oplossen - Bad request

De 400 meldingen geven aan dat er iets mis gaat aan de client-side, waarbij in dit geval een verzoek incorrect wordt ingediend en de server deze niet in behandeling neemt. Over het algemeen zal dit een link zijn waar invalide karakters in opgenomen zijn, maar het kan ook veroorzaakt worden door browser plugins welke extra verzoeken toevoegen. Wanneer je deze melding tegenkomt raden we dan ook aan om de link goed te controleren, en alle browser plugins tijdelijk uit te schakelen.

Overstappen naar een betrouwbare hosting partij zonder foutmeldingen. Ervaar betere hosting en klantondersteuning bij Hoasted


401 error oplossen - Unauthorized

Deze melding is vergelijkbaar met de vaker voorkomende 403 error melding, en betreft een probleem met de rechten waardoor een blokkade wordt opgelegd. Dit kan voorkomen op het moment dat er een foutieve inlog poging gedaan wordt, of wanneer het gebruikte IP-adres op een blacklist is beland. Mocht je deze melding tegenkomen neem dan gerust even contact met ons op, dan kijken we met je mee.


405 error oplossen - Method not allowed

De Method not allowed error komt naar voren op het moment dat er een server blokkade zit op de manier hoe je je request uitvoert. Dit zal over het algemeen dan ook een fout in de applicatie zijn.


501 error lossen - Not implemented

Deze melding geeft aan wanneer een request een invalide verzoek naar onze server maakt, met een methode welke niet ondersteund wordt door de server. Mocht je deze melding tegenkomen neem dan gerust even contact op met support@hoasted.com, dan kijken we met je mee hoe dit verholpen kan worden.


502 error oplossen - Bad Gateway

Deze melding komt over het algemeen voor wanneer een domein middels een proxy naar onze omgeving verwezen staat, bij bijvoorbeeld het gebruik van CloudFlare. Het tijdelijk uitschakelen van de proxy, of het aanpassen van de instellingen hiervan, zullen het probleem verhelpen.


504 error oplossen - Gateway timeout

Net als de 502 melding betreft dit de connectie naar de server, waar in dit geval een oneindige loop wordt uitgevoerd. We controleren hierbij om de proxy instellingen na te lopen, of om deze tijdelijk uit te schakelen.


Verdere support

Kom je na bovenstaande handleiding ergens nog niet uit aangaande de foutmeldingen? Stuur dan gerust een bericht naar support@hoasted.com met de stappen hoe wij de foutmelding kunnen repliceren, dan kijken we met je mee of we hier een oplossing voor kunnen vinden.

Heeft dit artikel je goed geholpen? Dank voor je feedback! Er is een probleem opgetreden bij het verzenden. Probeer opnieuw.