Foutmelding - 403 verboden toegang error melding oplossen

Een 403 verboden toegang error is altijd gerelateerd aan de rechten van de bestanden of gebruiker en geeft aan dat er onvoldoende rechten zijn om een bepaalde actie uit te voeren. Zie onderstaand de meest voorkomende oorzaken en oplossingen.

403 Error melding

Schakel security plugins tijdelijk uit

In de meeste gevallen zal een 403 melding gegeven worden door een security plugin welke in de site gebruikt wordt, en waarvan de instellingen te strak staan ingesteld. De handigste manier om dit te testen is om de plugins tijdelijk uit te schakelen en het opnieuw te testen. Met name WordFence, iThemes Security of de All in One WP Security plugins willen deze melding nog wel eens geven.


Controleer het .htaccess bestand

Het kan voorkomen dat vanuit het .htaccess bestand bepaalde zaken incorrect worden aangeroepen, waardoor hier een 403 melding uit voortkomt. Dit kan ook voorkomen wanneer er in het .htaccess bestand een andere PHP versie wordt aangeroepen dan in het account zelf actief is.


Handleiding verversen .htaccess bestand


Reset de bestandsrechten

Na het uitvoeren van updates of een verhuizing is het mogelijk dat de bestandsrechten niet helemaal gelijk staan aan de WordPress standaarden. In dat geval raden we aan om de bestandsrechten te herstellen naar deze waardes middels de Terminal. Eventuele incorrecte rechten zullen hiermee weer goed gezet worden.


Handleiding herstellen van bestandsrechten


Deactiveer de ModSecurity firewall

In enkele gevallen kan het zijn dat een stuk code in je website als verdacht wordt aangemerkt door onze firewall, waardoor deze niet uitgevoerd kan worden. Je kunt dit controleren door tijdelijk de ModSecurity firewall uit te schakelen via cPanel > ModSecurity. Let wel op dat dit over het algemeen een indicatie is dat er binnen de website iets verkeerd staat. We raden dan ook aan de firewall na het debuggen weer in te schakelen.


Handleiding uitschakelen ModSecurity firewall


Verdere support voor 503 verboden toegang error

Mocht je na bovenstaande stappen de melding nog steeds in beeld krijgen, neem dan even contact met ons op en stuur daarbij het gebruikte IP-adres door naar [email protected]. Mogelijk dat je door een verdachte actie automatisch op de blacklist voor de server bent beland.

Heeft dit artikel je goed geholpen? Dank voor je feedback! Er is een probleem opgetreden bij het verzenden. Probeer opnieuw.