Debugging website - Uitschakelen Modsecurity

In het geval het noodzakelijk is om Modsecurity uit te zetten bij bijvoorbeeld 403 forbidden errors door post requests kan je onderstaande stappen volgen:

Modsecurity uitschakelen:

1. Ga naar het cPanel account en zoek hier Onder 'Security / Beveiliging' naar de knop 'ModSecurity'.
  2. Je zult vervolgens de actieve domeinen en subdomeinen binnen het cPanel account weergeven zien staan met de melding 'ingeschakeld'. Je kunt deze vervolgens naar keuze uitschakelen waarmee de wijziging direct actief is.
  3. In het geval je enkel een specifieke map of bestand wilt uitsluiten kan dit ook door onderstaande code aan je .htaccess bestand toe te voegen:

SecRuleEngine DetectionOnly

SecRule REQUEST_BASENAME "@beginsWith /map_om_te_exluden" "id:1,ctl:ruleEngine=Off"