Foutmelding - 404 error melding oplossen

Een 404 melding geeft aan dat de desbetreffende pagina niet gevonden kan worden. Vaak gaat dit om een ontbreken bestand, maar het kan ook te maken hebben met de configuratie van de permalinks.

404 error melding oplossen

Zie onderstaand de meeste voorkomen problemen en hoe je deze kunt oplossen:

• 404 melding op bestand

Open de cPanel filemanager en controleer of dit bestand daar wel aanwezig is. Mocht dat zo zijn leeg dan de cache van de website door handmatig de ~/lscache/ map te legen, en controleer de website opnieuw vanuit een incognitoscherm.

• 404 meldingen enkel op subpagina's in WordPress website

Deze hebben veelal te maken met de Permalinks instelling (Dashboard > Instellingen > Permalinks). Wanneer je deze pagina opnieuw opslaat zullen de rewrite regels hersteld worden en komen de pagina's weer in beeld.

• 404 op gehele website

In dat geval gaat er vermoedelijk iets mis met de koppeling van het domein. Controleer of de bestanden in de juiste map geplaatst zijn, en of het domein naar de juiste server verwijst.