Foutmelding - 404 error melding oplossen

Een 404 melding geeft aan dat de desbetreffende pagina niet gevonden kan worden. Vaak gaat dit om een ontbreken bestand, maar het kan ook te maken hebben met de configuratie van de permalinks. Zie onderstaand de meeste voorkomende oorzaken en oplossingen.

404 Error Not Found

404 melding op bestand

Wanneer de melding in beeld komt bij het oproepen van een bepaald bestand controleer dan via de cPanel filemanager of dit bestand daar wel aanwezig is. Mocht dat zo zijn leeg dan de cache van de website door handmatig de ~/lscache/ map te legen, en controleer de website opnieuw vanuit een incognitoscherm.

404 meldingen op subpagina's in WordPress website

Deze hebben veelal te maken met de Permalinks instelling (Dashboard > Instellingen > Permalinks). Wanneer je deze pagina opnieuw opslaat zullen de rewrite regels hersteld worden en komen de pagina's weer in beeld. Wanneer dit met regelmaat voorkomt raden we aan om de schrijfrechten van het .htaccess bestand te verwijderen.

404 op gehele website

In dat geval gaat er vermoedelijk iets mis met de koppeling van het domein. Controleer of de bestanden in de juiste map geplaatst zijn, en of het domein naar de juiste server verwijst. Daarnaast is het mogelijk dat de bestandsrechten van de public_html zijn aangetast.

Handleiding herstellen van bestandsrechten

Verdere support

Kom je er na het volgen van bovenstaande stappen toch nog niet helemaal uit? Neem dan gerust contact op met [email protected], dan kijken we met je mee of wij de oorzaak hiervan kunnen achterhalen!