Debugging website - Resource gebruik controleren en verlagen

Wanneer je naar aanleiding van 503 errors denkt teveel resources te gebruiken dan wel wanneer je dit in het algemeen wilt controleren kan je de volgende stappen nemen:

Resource gebruik controleren

1. Login op het cPanel account van de desbetreffende website en ga naar de 'Resource Verbruik / Resource Usage' tool.
  2. Hier vind je een overzicht van het resource gebruik binnen jouw account en kun je specifieke datums selecteren om de grafiek meer data te laten tonen.

3. We raden aan de grafiek per 7 dagen te laten zien om te controleren of eventuele pieken incidenten zijn, of dat dit een structureel iets is. Wanneer je hier relatief hoog constant verbruik ziet is het in de meeste gevallen handig het account te upgraden naar een account waar meer resources beschikbaar zijn.

4. Noteer het tijdstip van de pieken en klik vervolgens op het tabblad 'Snapshots' en selecteer het tijdstip van de pieken.

5. Hier komt nu een overzicht van de processen te staan welke actief waren op het moment dat de limieten geraakt werden.

Resource gebruik verlagen

Wanneer het gaat om een piek om het resource gebruik dan is het mogelijk dat dit een tijdelijk probleem is. Om meer informatie over dit probleem in te zien kun je onderstaande stappen volgen: