Optimaliseren snelheid - Resource gebruik verlagen

Verlagen van Resource gebruik

Wanneer je vermoed dat je resource gebruik hoog ligt kun je dit controleren door naar cPanel > Metingen > CPU te gaan. Hier zie je een aantal statistieken die je meer vertellen over het type resource, het tijdstip en de exacte load van dat moment.Screenshot-2019-10-07-at-09-36-11.png
Er zijn in essentie twee richtingen van oplossingen wanneer het ram-gebruik te hoog is voor het cPanel waar het in zit:

1. Verhogen van cPanel account RAM
Hiervoor kun je alle details vinden in dit artikel:
Typen cPanel accounts en verhogen resources

In onze kleinere pakketten kan het voorkomen dat er simpelweg niet genoeg resources beschikbaar zijn om de mogelijk zware website correct uit te laden. In dat geval raden we aan om je account te upgraden zodat er meer RAM geheugen beschikbaar komt.

2. Zelf verlagen van RAM gebruik
De tweede optie is het verlagen van het daadwerkelijke gebruik van werkgeheugen in het cPanel account. Zie onderstaande stappen die je onder andere kunt nemen om dit verbruik te verminderen:

PHP versie verhogen
Nieuwere versies van PHP verbruiken minder resources. We zien dat de versie in dit geval al correct op 7.3 staat, de laatste versie. Voor de toekomst:

Tabellen optimaliseren naar InnoDB

Er zijn twee typen database engines: MyISAM en InnoDB. Voor grotere WordPress databases is het laatste een stuk beter. Met een Google zoekactie vind je snel hoe je dat ook kunt aanpassen met een WordPress plugin (Vevida Optimizer bijvoorbeeld, echter wel verwijderen na gebruik!!) of via een stukje code. Dat zal ook nog wat in de resources schelen.

Afbeeldingen optimaliseren

Door de afbeeldingen te optimaliseren zullen er minder resources nodig zijn om deze uit te laden. Zie ook onderstaande handleidingen voor meer informatie hoe je dit kunt uitvoeren, en instellen hoe dit om de zoveel tijd automatisch gedraaid kan worden.

Plugins uitschakelen per pagina

Het gebruik van plugins draagt ook bij aan verhoogd resource gebruik. Vaak worden plugin bestanden op iedere pagina ingeladen, terwijl deze enkel op bepaalde pagina's nodig zijn. Met onderstaande plugin kun je per pagina/post aangeven welke plugins geladen dienen te worden. Vaak is het namelijk helemaal niet nodig om alle plugins op elke pagina of post te laden.

Resourcegebruik debuggen

Merk je na bovenstaande aanpassingen nog steeds dat er erg veel resources gebruikt worden? In dat geval is er meer debugging nodig om te achterhalen wat hier precies de oorzaak van is. Een handige plugin hiervoor is de Query Monitor waarmee je precies kunt inzien welke stukken van de website het zwaarst zijn. Je kunt deze plugin downloaden via onderstaande link:

3. Optimalisatie van website laten doen door Hoasted

Indien je graag wilt dat wij de website professioneel voor jou optimaliseren, dan kan dat. We hebben verschillende opties, passend bij ieder budget. Zie via onderstaande link alle details en uitleg daarover:https://www.hoasted.com/coding-service/snelheid-optimalisatie/. Indien je daar gebruik van wilt maken, dan raad ik in jouw geval aan de optimalisatie standaard of premium kiezen. Dat is in jouw geval het meeste waar voor je geld.