Optimaliseren snelheid - WordPress CPU load verlagen

Als je WordPress website voorheen snel(ler) was en nu traag in beeld komt, of de site is in het algemeen wat te traag kunnen er een aantal oorzaken zijn.

Website alleen nu traag

• Het CPU gebruik kan hoog zijn. Controleer dit in het cPanel > Metingen > CPU. Als CPU gebruik daar boven de 90% ligt, is het goed op Details te klikken. Kijk even naar CPU gebruik, zijn daar pieken?

Voor analyse zijn de debugging plugins handig, zie lijst hieronder.

• In cPanel > Metingen > CPU > Details zie je ook of het werkgeheugen regelmatig hoog belast is. In dat geval is de oplossing het werkgeheugen te verhogen, Resellers zie: Upgraden van pakketten naar grotere resources, eindklanten kunnen upgraden naar een pakket met meer resources, zie https://www.hoasted.com/hosting/webhosting/ Voor analyse zijn de debugging plugins handig, zie lijst hieronder.

• In cPanel > Metingen > CPU > Details zie je ook of er soms veel processen (nog) bezig zijn. Een (verkeerde) cronjob kan de oorzaak zijn, maar andere oorzaken zijn eveneens mogelijk als het bezoek laag ligt en het aantal processen hoog. Hulp om de oorzaak te vinden kan ook de WordPress database query-monitor plugin bieden. Daarnaast is voor de cronjobs handig om de WordPress plugin WP Crontrol te installeren om snel te zien welke cron hoe laat loopt.
  • In cPanel > Metingen > CPU > Details zie je ook of er soms sprake is van veel I/O. Wanneer de I/O van een website vol loopt, betekent dat dat er actief data gelezen of geschreven wordt van en naar de harde schijf van een account. Dat zijn vaak website aanpassingen, het uploaden van afbeeldingen, php functies (die zaken lezen of wegschrijven) of andere scripts.

• Het kan ook zijn dat er een tijdelijk probleem op de server is, waardoor alle sites daar traag in beeld komen of als er een probleem is op de internetlijn tussen jouw apparaat en de webserver.

Website altijd aan de trage kant

Websites bij Hoasted draaien op de snelste serverhardware die nu in de markt beschikbaar is met NVMe. Als je website toch aan de trage kant is kan er gekeken worden naar een aantal mogelijke oorzaken en maatregelen:

Meer inzicht in resource usage