Typen cPanel accounts en verhogen resources

Bij Hoasted heb je als Reseller de mogelijkheid om resources (werkgeheugen / CPU) van meerdere cPanel accounts samen te voegen, zodat je grotere/zwaardere accounts aan jouw eindklanten kunt aanbieden. Dus je kunt klanten (tijdelijk) meer resources geven voor hun site, met name interessant bij grotere websites, webshops of websites die veel adverteren en dan bezoekerspieken kennen. Wil je meer weten over hoe reseller hosting precies werkt, bekijk dan hoe werkt onze reseller hosting.

Typen accounts voor Resellers

Je hebt echter als reseller de mogelijkheid om cPanel hosting accounts te vergroten naar hoger werkgeheugen en CPU, net zoals wij dit voor onze web hosting aan eindklanten aanbieden. Bij de reseller pakketten werkt dat door bijvoorbeeld meerdere credits toe te bedelen aan een cPanel accounts, waarmee je grotere resources tot je beschikking hebt binnen één cPanel. Zie onderstaand de verschillende cPanel typen die je kunt aanmaken als Reseller, waarbij het maximum 4Gb werkgeheugen is met 3 processors / CPU.

Personal Professional Business Enterprise
Aantal credits 1 2 4 8
Gecombineerd werkgeheugen 512Mb 1024Mb / 1Gb 2048Mb / 2Gb 4096Mb / 4Gb
Gecombineerde CPU 1 CPU 1 CPU 2 CPU 3 CPU
Account type naam in WHM R-1X... R-2X... R-4X... R-8X...

Uitleg van het aantal credits

Upgraden of downgraden cPanel via support (standaard)

Als nieuwe reseller kun je normaliter enkel Personal accounts aanmaken onder een totaal limiet. Het upgraden van een cPanel account naar hogere resources gaat voor nieuwe resellers daarom op verzoek via support. Er is echter de mogelijkheid om de limieten van je Reseller pakket te verwijderen, waarbij je zelf aanpassingen kunt maken.

Wanneer je dit zelf wilt kunnen aanpassen, halen wij de limieten van je Reseller pakket (we noemen dit Reseller Flexible). Het opschalen in gebruik gaat daarmee automatisch en op basis van het totaal aantal credits dat je in gebruik hebt. Dat doen we echter niet direct bij nieuwe resellers, zodat je eerst op je gemak alles kunt inrichten en weet hoe het werkt :)

Upgraden of downgraden cPanel zelf wijzigen (flexible)

Wanneer je zelf de indeling en typen wilt kunnen aanpassen van de cPanel accounts binnen jouw Reseller pakket, kunnen we de aanmaak limieten weghalen en alle typen voor je activeren. Daarbij verloopt de credit telling automatisch en je alles zelf kunt aanpassen qua performance levels. Opschaling naar het volgende Reseller level gaat in die opzet ook automatisch. Dit kost niets extra en kan via de support geactiveerd worden.

Hoe het wijzigen werkt

Indien je reseller pakket al op Reseller Flexible staat, kun je met onderstaande stappen een cPanel account in je WHM up- of downgraden zonder onderbreking op ieder moment. De stappen zijn:

1. Log in op je WHM
  2. Ga naar 'list account'
  3. Klik bij het betreffende account op '+' en vervolgens op de blauwe 'Change Plan' knop

Plan aanpassen in cPanel

4. Kies het gewenste hosting pakket en klik op 'save'

Heb je die mogelijkheid nog niet in je WHM Change Plan? Vraag dan support om dat voor je in orde te maken.