Bekijken credits gebruik en verloop

Zoals je wellicht weet heb je als reseller de mogelijkheid om de performance levels van een individueel cPanel account te vergroten van Personal naar Professional, Business of Enterprise, door meer credits aan een cPanel te alloceren (lees hier hoe dit werkt). Daarmee upgrade je een cPanel hosting account tot maximaal 4 Gb werkgeheugen en 3 CPU. In dit artikel leggen we uit hoe je het credit gebruik binnen je reseller pakket kunt bekijken met het nieuwe reseller credit dashboard.


Bekijken credit gebruik en verloop

Wanneer je vanuit je klanten paneel naar je diensten gaat, klik je op je reseller product (bijvoorbeeld 'Reseller Flexible' of 'Reseller 2'). Vanuit daar opent zich het dashboard, welke iedere nacht wordt geactualiseerd. Vanuit het dashboard kun je meerdere zaken inzien:

  1. Een interactief verloop van je credits over de afgelopen 12 maanden (beweeg je muis over de lijn voor de details);
  2. Welke type accounts je in gebruik hebt en hoeveel stuks hiervan in gebruik zijn binnen je Reseller pakket;
  3. Het totale aantal credits dat in gebruik is.

Grafiek van reseller credits over tijd met stijgende trendlijn, naast een tabel met pakkettypen en de bijbehorende aantallen, onder het kopje RESELLER INFORMATION.

We hopen dat je op deze manier gemakkelijker je historische en huidige gebruik in de gaten kunt houden. Heb je op dit gebied nog wensen of feedback, laat het ons weten!


Nog geen 'change plan' optie in WHM?

Heb je nog niet de mogelijkheid om binnen je reseller pakket zelf een cPanel type te wijzigen met de 'change plan' knop in WHM, laat het ons weten. We verwijderen in dat geval de limieten van je Reseller pakket, waarmee je zelf eenvoudig kunt wisselen tussen de verschillende typen.

Schermopname van een beheerderspaneel voor domeinbeheer met opties voor het wijzigen van wachtwoord, contact e-mail, het opschorten van het account, en acties voor het wijzigen van het plan of het beƫindigen van het account.

Heeft dit artikel je goed geholpen? Dank voor je feedback! Er is een probleem opgetreden bij het verzenden. Probeer opnieuw.