Typen cPanel accounts en verhogen resources

Bij Hoasted heb je als Reseller de mogelijkheid om resources (werkgeheugen / CPU) van meerdere cPanel accounts samen te voegen, zodat je grotere/zwaardere accounts aan jouw eindklanten kunt aanbieden. Dus je kunt klanten (tijdelijk) meer resources geven voor hun site, met name interessant bij grotere websites, webshops of websites die veel adverteren en dan bezoekerspieken kennen. Wil je meer weten over hoe reseller hosting precies werkt, bekijk dan hoe werkt onze reseller hosting.

Typen accounts voor Resellers

Speciaal voor resellers zijn de cPanel hosting accounts standaard al voorzien van een aantal extra’s zoals tools voor email migratie, SSH, WP-CLI en backups om het uur. Binnen een Reseller pakket maak je standaard het type R-1X aan met 512Mb werkgeheugen en 1CPU (bijvoorbeeld R-1X-PERSONAL-20GBDISK). Je hebt echter als reseller de mogelijkheid om pakketten te vergroten naar hoger werkgeheugen, net zoals wij dit voor onze web hosting aan eindklanten aanbieden.

Bij de reseller pakketten werkt dat door bijvoorbeeld twee of meer standaard cPanel accounts samen te voegen naar één cPanel account met grotere resources (1x 1024Mb). Zie onderstaand de verschillende cPanel typen die je kunt aanmaken als Reseller:

R-1X (personal) R-2X (professional) R-4X (business) R-8X (enterprise)
Aantal accounts samengevoegd - 2x standaard 4x standaard 8x standaard
Gecombineerd werkgeheugen 512Mb 1024Mb / 1Gb 2048Mb / 2Gb 4096Mb / 4Gb
Gecombineerde CPU 1 CPU 1 CPU 2 CPU 3 CPU

cPanel account laten upgraden

Het upgraden van een cPanel account naar hogere resources gaat standaard op verzoek via support. Je blijft gebruik maken van je reguliere Reseller cPanel accounts en hebt geen speciale upgrade nodig.

Zelf kunnen indelen

We kunnen echter de rechten en indeling aanpassen van jouw Reseller pakket, waardoor je ook zelf R-2X-PROFESSIONAL, R-4X-BUSINESS of R-8X-ENTERPRISE kunt aanmaken. Dan kun je zelf dit type account aanmaken of bijvoorbeeld een bestaande account aanpassen naar hoger/lager werkgeheugen wanneer van toepassing. Het up- of downgraden gaat zonder onderbreking en kan na eenmalige aanpassing op ieder moment door jou zelf uitgevoerd worden.

Hoe kan ik dit regelen?
De indeling kunnen we via support voor je aanpassen. Er verandert niets aan je gebruik, enkel aan de hoeveelheden die je van welk type kunt aanmaken.

Voorbeeld standaard samenstelling Reseller 3
20x  R-1X-PERSONAL
  0x  R-2X-PROFESSIONAL
  0x  R-4X-BUSINESS
  0x  R-8X-ENTERPRISE

Voorbeeld aangepaste samenstelling Reseller 3
10x  R-1X-PERSONAL
  3x  R-2X-PROFESSIONAL (twee R-1X-PERSONAL voor één R-2X-PROFESSIONAL)
  1x  R-4X-BUSINESS (vier R-1X-PERSONAL voor één R-4X-BUSINESS)
  0x  R-8X-ENTERPRISE

Laat onze support weten hoe jij graag je indeling van je account hebt, dan passen we dat voor je aan. Aanpassingen doen in indeling is volledig kosteloos en kan op ieder gewenst moment.

Reseller flexible

We kunnen ook eventueel je Reseller pakket limieten weghalen, waarbij de opschaling automatisch gaat op basis van het totaal aantal credits dat je in gebruik hebt. Dat doen we echter niet direct bij nieuwe resellers, zodat je eerst op je gemak alles kunt inrichten en weet hoe het werkt :)

Zelf cPanel accounts upgraden

Indien je al toegang hebt tot R-2X-PROFESSIONAL, R-4X-BUSINESS en R-8X-ENTERPRISE accounts, dan kun je het up- of downgraden zonder onderbreking en kan op ieder moment zelf uitvoeren. De stappen zijn:

1. Log in op je WHM
  2. Ga naar 'list account'
  3. Klik bij het betreffende account op '+' en vervolgens op de blauwe 'Change Package' knop
  4. Kies het gewenste hosting pakket en klik op 'save'

Heb je die mogelijkheid nog niet in je WHM Change Package? Vraag dan support om dat voor je in orde te maken.