WordPress - Website is langzaam

Wanneer een website overall langzaam is, zit dat in 99,9% van de gevallen in de code of instellingen. Op basis van de onderstaande onderdelen, voorzien van links naar onze uitgebreide handleidingen, kun je een website tot in de puntjes optimaliseren. De eerste drie items raden we aan om standaard voor iedere website te doen. Item vier tot en met zeven kun je doorlopen wanneer je nog verder de diepte in wilt gaan op het gebied van snelheid en het meeste uit de mogelijkheden wilt halen.

Website snelheid verhogen

1. PHP versie hoogst mogelijk (zie PHP versies en modules aanpassen)
  2. Gebruik caching (zie Caching instellen WordPress)
  3. Optimalisatie afbeeldingen uitgevoerd (zie cPanel image optimizer en ook Afbeeldingen optimaliseren met imagecrunch)
  4. Activatie gebruik nextgen type afbeeldingen (zie Afbeeldingen uitserveren op basis van WebP)
  5. Slim uitsluiten van onderdelen met een plugin load filter (https://nl.wordpress.org/plugins/plugin-load-filter/)
  6. Het aantal database queries omlaag brengen. Je kunt daarvoor de instellingen aanpassen en vervolgens met onderstaande plugin (zie ook de handleiding) snel testen hoeveel database verzoeken er worden gedaan en of de aanpassingen veel minder worden: https://nl.wordpress.org/plugins/query-monitor/
  7. Optimaliseren van de database. Er zitten in de LiteSpeed plugin ook een aantal database optimalisatie mogelijkheden. Een lichtere (kleinere) database maakt het uitvoeren van verzoeken namelijk ook een stuk sneller. We kunnen ook deze plugin zeer aanraden: https://nl.wordpress.org/plugins/plugins-garbage-collector/

Website professioneel laten optimaliseren

Mocht je liever willen dat wij dit professioneel voor je uitvoeren dan kan dat ook met een no-cure-no-pay snelheid optimalisatie:

https://www.hoasted.com/diensten/snelheid-optimalisatie/