Alles over PHP instellingen en modules in cPanel

Hoasted zorgt automatisch voor de beschikbaarheid van de nieuwste PHP versies. Op dit moment is de nieuwste versie PHP 7.3. We raden altijd aan de nieuwste versie te gebruiken (indien je CMS of code dit toestaat), aangezien deze tot wel 20x sneller zijn. Veelal kun je minimaal kiezen uit 5 PHP versies.

Aanpassen van upload limieten

Voor het wijzigen van de php.ini details/.htaccess settings, alsmede php settings als max_input_vars, upload_max_filesize, post_max_size, memory_limit, max_execution_time etc, en auto prepend file kun je de instellingen wijzigingen vanuit cPanel zelf.

Dit doe je als volgt:

• Log in op de betreffende cPanel
  • Ga naar 'Select PHP version' onder het kopje Software

Indien je settings als max upload of max_input_vars wilt aanpassen (vaak handig voor Wordpress met Woocommerce):

• Het het scherm dat je daar ziet, staat rechtsboven een optie 'Switch to PHP options'
  • In dat overzicht kun je dubbelklikken op de waarden en ze aanpassen
  • Klik op save/opslaan
  • Done :)

Let op: Custom PHP opties die je instelt, worden voor iedere versie apart ingesteld.

Bulk aanpassen upload limits

Indien je graag voor je volledige reseller account alle upload limits aan wilt passen kan dat eenmalig via support@hoasted.com.

Wijzigen PHP versie

Lees hiervoor onze handleiding.

PHP settings en modules voor een account inzien

Als je graag de PHP info wilt weergeven van een account doe je het volgende:

• Log in op de betreffende cPanel account
  • Ga naar de File Browser
  • Maak een nieuw bestand aan genaamt "i.php" (zonder quotes) in de public_html map
  • In het bestand plaats je het onderstaande:
    <?php phpinfo(); ?>

PHP Modules aanzetten

Aanzetten IONcube loader

Dit doe je als volgt:

• Log in op de betreffende cPanel
  • Ga naar 'Select PHP version' onder het kopje Software
  • Selecteer ioncube_loader en klik op ‘opslaan' (save).

Aanzetten SOAP

Dit doe je als volgt:

• Log in op de betreffende cPanel
  • Ga naar 'Select PHP version' onder het kopje Software
  • Selecteer soap en klik op ‘opslaan' (save).

Aanzetten PDO

Dit doe je als volgt:

• Log in op de betreffende cPanel
  • Ga naar 'Select PHP version' onder het kopje Software
  • Selecteer pdo en de benodigde pdo_* modules en klik op ‘opslaan' (save).

Aanzetten OpCache

Dit doe je als volgt:

• Log in op de betreffende cPanel
  • Ga naar 'Select PHP version' onder het kopje Software
  • Selecteer opcache en klik op ‘opslaan' (save).

Aanzetten Fileinfo

Dit doe je als volgt:

• Log in op de betreffende cPanel
  • Ga naar 'Select PHP version' onder het kopje Software
  • Selecteer fileinfo en klik op ‘opslaan' (save).

Aanzetten intl

Dit doe je als volgt:

• Log in op de betreffende cPanel
  • Ga naar 'Select PHP version' onder het kopje Software
  • Selecteer intl en klik op ‘opslaan' (save).