Error: Allowed memory size exhausted error

Soms heeft een taak veel werkgeheugen nodig op de server. Is het maximum daarvan te laag ingesteld, dan kun je de volgende foutmelding krijgen:

[24-May-2018 20:43:56 Europe/Amsterdam] PHP Fatal error: Allowed memory size of 134217728 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /home/naam/public_html/programma/map/script.php on line 323

Oplossingen:

1. Log in op je cPanel, ga naar Software > Select PHP version > Klik rechts boven op Switch to PHP Options. Selecteer daar bij memory_limit de hogere limiet, klik Toepassen en vervolgens onderaan op Opslaan.

2. Of voeg de volgende regel toe in je .htaccess

php_value memory_limit xxxM

en vervang de xxxM door bijvoorbeeld 256M of 512M.