Debugging website - Controleren PHP versie en settings

Het kan zijn dat de code van de website incompatibel is met de PHP versie die op de server draait. Over het algemeen komt dit door verouderde code en in dat geval is het het zeker waard om te controleren of er een manier is om de code te updaten zodat nieuwere versies wel gedraaid kunnen worden. Mocht je toch een oudere versie nodig hebben dan ondersteunen we deze ook. Je kunt dit aanpassen met onderstaande stappen:

PHP instellingen in cPanel controleren

In het geval je wilt achterhalen en controleren welke PHP versie en instellingen actief geconfigureerd staan kun je onderstaande stappen nemen:

  1. Login op het cPanel account en klik in de subsectie Software op 'Select PHP Version'. Je ziet vervolgens de huidig actieve PHP versie weergeven staan. Je kunt deze vervolgens ook aanklikken en wijzigen naar een andere versie, vergeet hierbij na het wijzigen niet op opslaan te klikken (dit gaat bij opties automatisch maar bij versie wijzigen niet).
  2. Je kunt vervolgens op de zelfde pagina in het menu bovenin ook klikken op 'Options' naast het logo van PHP Selector. Hier kan je alle aanvullende PHP modules en instellingen zelf na-configureren en waar nodig een ontbrekende activeren dan wel een overbodige deactiveren.

Daadwerkelijke php details inzien met PHPinfo

Hiermee kun je de PHP details van een cPanel account inzien, en kijken of de instellingen die staan vermeld in de PHP instellingen ook daadwerkelijk worden uitgeladen. Wanneer deze wijzigingen niet zichtbaar worden na aanpassing, weet je dat er ergens een PHP override actief is.

  1. Inloggen op cPanel
  2. Naar file manager
  3. Bestand aanmaken in public_html, genaamd i.php
  4. Daarin <?php phpinfo(); ?> plaatsen.
  5. Naar domein.nl/i.php gaan en controleren welke PHP versie er staat
  6. Naar de cPanel php settings gaan en PHP versie aanpassen
  7. Controleren of bij het herladen van het bestand ook de versie of instelling mee wijzigt
Heeft dit artikel je goed geholpen? Dank voor je feedback! Er is een probleem opgetreden bij het verzenden. Probeer opnieuw.