Foutmelding - Request timeout

Sommige PHP scripts hebben langere tijd nodig om zonder onderbreking af te kunnen ronden. Hierbij valt te denken aan WordPress modules als BackupBuddy, ImportBuddy, WP All Export of bijvoorbeeld de domein import module in Hostfact. Standaard worden processen die onnatuurlijk lang draaien, door de webserver afgebroken. Hiermee wordt voorkomen dat er slapende processen ontstaan, welke geen functie meer vervullen en ook nooit meer vanzelf worden afgerond.

Vanwege de standaard timeout die is ingesteld, kan de server onderstaande terugkoppeling geven bij het overschrijden hiervan:

Request Timeout

This request takes too long to process, it is timed out by the server. If it should not be timed out, please contact administrator of this web site to increase 'Connection Timeout'.

Request timeout

De oplossing
Vroegtijdig afbreken, een terminate, is te voorkomen door de volgende regels op te nemen in de .htaccess. Voor een specifieke file doe je met onderstaande script:

RewriteEngine On

RewriteRule (wp-cron|backupbuddy|importbuddy)\.php - [E=noabort:1, E=noconntimeout:1]

Indien je graag de timeout wilt voorkomen op alle bestanden en functies gebruik je onderstaande script. Daarmee wordt ieder PHP script ongelimiteerd uitgevoerd.

RewriteEngine On

RewriteRule .* - [E=noabort:1, E=noconntimeout:1]

LET OP!

Vergeet achteraf deze uitzondering niet te verwijderen, aangezien je anders een grote kans hebt dat je account vast loopt vanwege een opstapeling aan verschillende processen.