Debugging website - WordPress LiteSpeed cache legen

Het kan voorkomen dat je een wijziging aan de website maakt die niet getoond word doordat er nog een oude pagina in de cache is opgeslagen. Door onderstaande handleiding door te lopen kun je de cache legen en zorgen dat de website de bestanden volledig vanaf de bron inlaad.

LiteSpeed cache handmatig legen

Als je wijzigingen hebt doorgevoerd in je website en je wilt dat dat direct voor alle bezoekers in beeld komt, moet je de LiteSpeed Cache legen. Heb je maar een of enkele pagina's gewijzigd in een website met veel pagina's, dan is het het meest efficient om enkel de betreffende pagina te flushen. Log in op je WordPress dashboard, open de betreffende pagina die niet goed wordt weergegeven en klik bovenin op het LiteSpeed icoon. Kies daarin 'Schoon deze pagina op (Purge this page)':

Mocht dat niet helpen, heb je in hetzelfde menu ook nog andere opties. Je kunt deze zonder problemen gebruiken, echter is het goed om te weten dat wanneer je meer cache verwijderd het ook weer even duurt voordat deze weer opnieuw is opgebouwd. Hoe meer pagina's in je cache staan (welke er vanzelf weer inkomen), hoe sneller deze pagina's worden uitgeladen. De overige opties:

• Enkel CSS/JS cache verwijderen (wanneer je veel visuele aanpassingen hebt gemaakt)
  • Alle cache verwijderen (als de andere opties geen effect hebben voer je deze uit)

LiteSpeed cache uitzetten tijdens bouw of voor ingelogde beheerders

Het kan handig zijn om tijdens de website ontwikkeling de cache uit te zetten. Hiermee is de laadtijd iets langer, echter zijn alle veranderingen direct zichtbaar zonder dat de cache geleegd hoeft te worden. Je kunt dit met een slimme instelling ook als uitzondering toevoegen, dat enkel de administrators / ingelogde beheerders geen cache hebben (terwijl de bezoekers dit wel blijven behouden. Dit doe je via onderstaande:

LiteSpeed > Cache > [4] Uitsluiten > Niet cachen regels > Administrators aanvinken en klik Wijzigingen opslaan.