WordPress - Problemen met inloggen

Het kan voorkomen dat je problemen ondervind bij het inloggen op het WordPress dashboard. Deze problemen zijn in principe op te delen in drie gebieden waar de oorzaak kan liggen. Omdat het lastig kan zijn om te achterhalen waar dit precies uit voortkomt hebben we in deze handleiding de meest voorkomende oorzaken en oplossingen op een rijtje gezet. 

Gebruikerszijde

 • Cookies en lokale bestanden

  Deze kunnen er voor zorgen dat het inloggen incorrect verloopt. We raden aan om altijd eerst te controleren of de website wel te benaderen is na het legen van de browser cache en cookies, of vanuit een Chrome incognito scherm.

 • Teveel foutieve inlogpogingen

  Het kan zijn dat je IP door WordPress is geblokkeerd door teveel foutieve inlogpogingen of andere verdachte activiteit. Verwijder in dat geval plugins die met veiligheid te maken hebben (IP managers, restricted login functies, WordFence etc).

 • Browserplugins/extensies

  Deze kunnen ervoor zorgen dat bepaalde processen of requests geblokkeerd worden waardoor inloggen kan mislukken. Het is raadzaam om alle plugins uit te schakelen en één voor één weer in te schakelen om zo de oorzaak te achterhalen. Vaak kunnen zaken zoals popup blockers of custom screenshot extensies een issue zijn in combinatie met specifieke WordPress plugins of functies.

 • Antivirusprogramma

  Dit kan problemen opleveren bij het uitvoeren van bepaalde processen. Controleer of de website wel correct te bezoeken is wanneer deze uitgeschakeld is.

 • Jouw lokale firewall

  Deze kan vanuit je computer voorkomen of ingesteld zijn in je router, bedrijfs- of kantoornetwerk. In deze gevallen blokkeert dit bepaalde processen door middel van de internetverbinding die je gebruikt, etc. In dergelijke situaties kun je het best even contact opnemen met jullie systeembeheerder.

Binnen de website/CMS code

Dit is enkel van toepassing wanneer je helemaal niet kunt inloggen vanuit verschillende netwerken of apparaten. Probeer ook even via je mobiel met Wifi uitgezet in ieder geval, als dat niet werkt kunnen de hieronder genoemde oorzaken het geval zijn.

 • Plugin conflicten

  Dit zijn vaak de boosdoener van WordPress problemen. Probeer de plugins één voor één uit te schakelen om te achterhalen waar het probleem zit.

 • Thema conflicten

  Deze kunnen zorgen voor ongewenste redirects waardoor inloggen onmogelijk wordt. Probeer altijd even het standaard thema te gebruiken om uit te sluiten dat dit het geval is.

 • Corrupte bestanden

  Dit is enkel wanneer je nergens kunt inloggen. Deze kunnen inloggen onmogelijk maken. Controleer met name de wp-login.php op vreemde code, of vervang deze door middel van de CLI.

Aan de infrastructuur zijde 

Dit is een issue binnen je cPanel hosting account of binnen de infrastructuur van Hoasted.

 • Onze firewall (Imunify 360)

  Deze blokkeert jouw IP-adres doordat er verdachte activiteit is geregistreerd. Dit kan komen doordat er vaak foutief is geprobeerd in te loggen, of wanneer een proces gestart is wat onze monitoring als ongewoon gedrag bestempeld. In dit geval kun je het best even contact met ons opnemen zodat wij kunnen controleren of dit het geval is. Meldt daarbij even jouw IP-adres. Wij kunnen je IP weer deblokkeren.

 • ModSecurity

  Dit is een extra beveiligingslaag die je in je cPanel hosting account kunt uitzetten. Ga in cPanel > Beveiliging (Security) > naar Modsecurity en klik op deactiveren.

Heeft dit artikel je goed geholpen? Dank voor je feedback! Er is een probleem opgetreden bij het verzenden. Probeer opnieuw.