Foutmelding - Allowed memory size exhausted error

Soms heeft een taak veel werkgeheugen nodig op de server. Is het maximum daarvan te laag ingesteld, dan kun je de volgende foutmelding krijgen:

PHP Fatal error: Allowed memory size of 134217728 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /home/naam/public_html/programma/map/script.php on line 323

PHP geheugen verhogen

1. Log in op je cPanel, ga naar Software > Select PHP version > Ga naar tabblad Options.

2. Selecteer daar bij memory_limit de hogere limiet, klik Toepassen en vervolgens onderaan op Opslaan.

3. Optioneel kun je ook onderstaande regel toevoegen aan het .htaccess bestand:
php_value memory_limit 512M

WordPress geheugen verhogen

Wanneer je gebruik maakt van WordPress kun je ook nog het geheugen dat WordPress per proces mag gebruiken verhogen. Open hiervoor het wp-config.php bestand in de public_html map en voeg hier onderstaande regel aan toe:

define('WP_MEMORY_LIMIT', '512M');

Controle

Je kunt controleren of deze waardes correct zijn doorgevoerd door middel van een PHP info bestand. Maak hiervoor een nieuw bestand (bijvoorbeeld info.php) aan in de public_html map, en voeg hier onderstaande regel aan toe. Wanneer je dit bestand (domein.nl/info.php) vervolgens in de browser bezoekt zul je alle informatie over de PHP instellingen kunnen inzien.

<?php phpinfo(); ?>

In WordPress kun je naar 'Tools > Site Health Check > Information > Server' gaan om het WordPress geheugen limiet te controleren.