Snel aan de slag met Hoasted

Introductie

Bij Hoasted willen we je helpen om het meeste uit je hosting te halen. In deze handleiding leer je alles dat je moet weten om snel aan de slag te kunnen. We leggen uit hoe alles werkt, zodat je snel en makkelijk kunt beginnen. Wij laten je alles zien, zodat jij alles beter en sneller kunt doen.

Direct naar:

1. Email adressen aanmaken
  2. Email instellingen
  3. WordPress installeren
  4. SSL certificaat aanvragen en installeren voor je hosting pakket

1. Het MyHoasted klantenpaneel

Dit is de plaats waar je je producten en services kunt beheren. Het is de belangrijkste plaats waar je kunt beginnen, of je nu wil inloggen op je hosting pakket, producten wil toevoegen of je factuurgegevens wil bekijken. Je kunt inloggen met je e-mailadres (waarmee je je hebt aangemeld) en wachtwoord via https://www.hoasted.com/login.

Je kunt MyHoasted gebruiken voor:

• Een overzicht van je diensten (services)
  • Een overzicht van je domeinnamen
  • Nieuwe diensten (services) bestellen of bestaande diensten (services) upgraden
  • Facturen beheren
  • Contactgegevens wijzigen
  • Inloggen op cPanel van je webhostingaccount (zie hieronder bij punt 2).

Ga naar MyHoasted

2. cPanel: je hosting pakket controlepaneel

Als je een hosting pakket bestelt voor je domein, krijg je toegang tot cPanel (hosting pakket controlepaneel). Elk hosting pakket heeft een cPanel account dat is verbonden met een van je domeinnamen. Je cPanel is de plek waar je alle website en e-mail gerelateerde instellingen beheert. Van het toevoegen tot e-mailaccounts tot het installeren van WordPress of een andere applicatie op je hosting pakket. Je kunt inloggen op je cPanel account op twee manieren:

Inloggen vanuit je MyHoasted klanten gedeelte

1. Login op je MyHoasted account via https://www.hoasted.com/login
  2. Ga naar Mijn diensten (My Services) in het menu
  3. Klik op de groene cPanel-knop:

cPanel login knop

4. Je wordt automatisch ingelogd op je cPanel account

Inloggen via je eigen cPanel url

1. Ga in je browser naar jedomeinnaam.com/cpanel (wijzig naar je eigen domeinnaam)
  2. Login met de cPanel gebruikersnaam en wachtwoord. Je hebt de login informatie ontvangen toen je je hosting pakket bestelde. Het onderwerp van de email is 'Jouw webhosting gegevens'.
  3. Nadat je op de login button hebt geklikt, wordt je ingelogd op je cPanel account

3. Aan de slag met je website

Als je nog geen website hebt

• Er is een erg handig tool ingebouwd in je cPanel, hij heet Installatron. Als je een populaire applicatie wilt installeren zoals WordPress, Joomla of Drupal, kan dit binnen enkele tellen vanuit cPanel met de button ‘Installatron Applications Installer’. Je kunt een onbeperkt aantal applicaties installeren. Als je ze hebt geïnstalleerd verschijnt er een link in Installatron (de middelste link die eruit ziet als jouwwebsite.com/wp-admin/) om meteen in te loggen op de backend van jouw applicatie. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld onze Installatron handleiding voor installeren WordPress of handleiding installeren van Joomla.

Als je al een website hebt

• Je kunt de Installatron applications installer gebruiken om een bestaande website te importeren, zelfs als die website op een andere server, account of IP adres staat. Ga naar Installatron Applications installer in cPanel en selecteer het applicatie type waarop je bestaande website draait. Naast de button 'Installeer deze applicatie', kun je een dropdown optie selecteren en kiezen voor 'Importeer bestaande installatie'. Selecteer deze en vul de gegevens in om je website automatisch te importeren naar je Hoasted cPanel account. Raadpleeg bijvoorbeeld onze uitgebreide handleiding voor WordPress importeren met Installatron
  • Je kunt je website uploaden via FTP of sFTP. Je kunt je cPanel gebruikersnaam en wachtwoord gebruiken om te verbinden met FTP of een nieuw FTP account aanmaken in cPanel onder 'FTP accounts'. De Hoasted handleiding voor FTP bevat alle informatie die je nodig hebt.
  • Via 'Bestandsbeheer (File Manager)' in je cPanel. Je kunt bestanden uploaden via je browser en je hebt geen aanvullende software nodig. Je kunt ook de cPanel file manager gebruiken om bestaande bestanden te bekijken of te bewerken. Zie hiervoor de Bestandsbeheer handleiding.
  • Je kunt ook Hoasted vragen je website te verhuizen, vul dan het verhuisformulier in. Vanaf een business pakket of hoger is dit zelfs gratis!

4. Aan de slag met je email

Naast het hebben van een website kun je ook je email account(s) instellen. Met je nieuwe hosting account heb je de mogelijkheid om onbeperkt emailaccounts toe te voegen. Voeg bijvoorbeeld het emailadres info@jedomein.com of john@jedomein.com toe en laat je contacten je mailen op dit e-mailadres. Emailaccounts beheren of aanmaken kun vanaf je cPanel onder het menu item ' Email accounts'. Zie de handleiding: Email account aanmaken in cPanel

Alle e-mail gerelateerde instellingen zoals doorstuuradressen (forwarders), default adressen, of mailinglijsten kun je ook beheren vanuit je cPanel. Zie onze pagina: Alles over email instellen.

Elk emailaccount heeft een gratis webmailaccount. Na het aanmaken van je e-mailaccount kun je beveiligd inloggen op dit account via webmailsecure.com met het gekozen e-mailadres en wachtwoord. Je webmail is altijd online beschikbaar en helemaal gratis.

De instellingen voor mailprogramma's kun je vinden door hier te klikken.

Als je een extern cloud email systeem zoals Google Workspace of Microsoft 365 wilt gebruiken, kun je zelf je mailserver (MX) gegevens instellen onder Domeinen > Zone Editor > ' MX Entry' in je cPanel. Zie Google Workspace instellen op je cPanel of Office 365 instellen op je cPanel.

Vragen? Stel ze aan onze support!

Heb je vragen, hulp nodig met je instellingen of wil je gewoon wat advies? E-mail ons op support@hoasted.com en laat ons je verder helpen. Snel, makkelijk en ieder dag geopend van vroeg tot laat (zelfs laat in de avonduren en in het weekend). We helpen je graag om het meeste uit je hosting te halen!