WordPress installeren

Bij Hoasted bieden je we twee mogelijkheden om WordPress te krijgen op je website

1. Zelf een basis WordPress installatie met Installatron.
  2. Hoasted installeert WordPress voor je zodanig dat die al geoptimaliseerd is en inclusief de Pro licenties van de Elementor pagebuilder plugin en het Astra thema. Hiermee heb je keuze uit meer dan 100 lay-outs, themes genoemd in WordPress. De kosten hiervoor zijn 29 euro, of eenmalig inbegrepen bij onze WordPress en WooCommerce hosting accounts

Handleiding installeren WordPress met Installatron

Installatron is een applicatie installer die werkt met verschillende platforms en die een GUI (Graphical User Interface) heeft. Installatron biedt automatiseringstools voor het installeren, beheren en gebruiken van verschillende web applicaties.

Het is beschikbaar als web applicatie plug-in en in de vorm van een server en een remote. De Installatron plug-in wordt gebruikt in vele web hosting controle panelen om makkelijk applicaties te installeren op je website

1. Log in op je cPanel account.
  2. Klik aan de linkerzijde opop Applications > WordPress:
  3. Klik op de 'Installeer deze applicatie'-knop rechts boven:

Installeer deze applicatie button

4. Vul nu het volgende scherm in. Het eerste gedeelte gaat over de Locatie (welke URL en in welke map WordPress moet komen). Meestal kies je bij URL bij het driehoekje naar beneden je domeinnaam met https:// zodat deze WordPress direct veilig is) en laat je het map Pad leeg (dan komt de site in je public_html map). Let op: installeer eerst een SSL certificaat ( Let's Encrypt of Sectigo). Laat het Sectigo SSL certificaat desgewenst door Hoasted aanvragen en voor je installeren.

Locatie scherm voor WordPress

5. Daaronder staat het volgende gedeelte: versie. Veelal kun je de ingevulde waarden laten staan. Automatische plugin en thema updates raden we af, aangezien dat wel eens problemen op kan leveren.

WordPress versie kiezen

6. Vul in onderstaande even in ieder geval je Beheerder E-mail, Website Naam en Website Tag in:

Overige WordPress instellingen

7. Je kunt nu kiezen of je een lege WordPress installatie wilt installeren, of één met Astra en Elementor al geïnstalleerd. Zo kun je direct aan de slag

Keuze tussen WordPress zonder of met thema

Geavanceerde optie voor WordPress installatie

8. Klik de Installeren knop:

Installeren knop

9. Nu begint de applicatie te installeren. Als dit gereed is kun je je nieuwe WordPress zien op je website en staat deze ook in het cPanel My Applications lijstje. Daarin ook de link naar de /wp-admin, zodat je via cPanel automatisch in kunt loggen in je WordPress dashboard zonder eerst gebruikersnaam of wachtwoord in te geven.