Email account aanmaken in cPanel

Maak je eigen email accounts en beveiligde wachtwoorden aan. Gebruik de Email Account sectie om al je domein gerelateerde gebruiker emailaccounts aan te maken en te beheren.

Aanmaken nieuw email account

Volg de stappen hieronder om een email account aan te maken.

  1. Log in in je cPanel

    Indien je je cPanel gegevens niet weet, log je in op je Hoasted klanten omgeving (www.hoasted.com/login) en ga je naar Diensten > Mijn services. Vanuit daar kun je zonder wachtwoord inloggen op je cPanel hosting account. Alternatief is dat je een ticket indient naar support@hoasted.com, dan mailen wij de inloggegevens van je cPanel.

    Log in in jouw cPanel

  2. Open email account instellingen

    Navigeer in je cPanel bovenin naar E-mailaccounts

    Selecteer E-mailaccounts in cPanel

  3. Maak nieuw email adres aan

    De E-mail Accounts pagina wordt weergegeven met de lijst van mailadressen. Klik bovenin op de knop 'Maken' of 'Create' en vul de gewenste details in.

    Maak nieuw email adres aan

  4. Vul details in

    Vul je naam, het gewenste wachtwoord en de hoeveelheid opslag in (bijvoorbeeld 2GB. Het maximum is 10Gb). De 'send welcome email' kun je uitvinken, aangezien het slimmer en makkelijker is om gebruik te maken van onze eigen handleidingen per mailprogramma (zie laatste stap in deze handleiding).

    Instellen van nieuw email account

    Zie onderaan dit artikel, alle uitleg en toelichting per veld mocht dat gewenst zijn. Wanneer alles is ingevuld, klik je op 'Account aanmaken'.

  5. Controle

    Je kunt nu testen of je login goed werkt door in te loggen op onze webmail omgeving https://webmailsecure.com/.

  6. Instellingen mailprogramma

    Indien je je mail ook wilt toevoegen aan je mailprogramma, ga dan verder met deze handleiding: Alles over email instellen.

  7. Klaar

    Je email adres is succesvol aangemaakt! Laat het gerust weten mocht je nog ergens vragen over hebben.

Toelichting per veld bij email account aanmaken


    Veld

    Beschrijving

    Voorbeeld Waarde

    Email

    Refereert aan het emailadres dat je wil aanmaken. Als je meer dan een domein beheert moet je erop letten dat je het juiste domein uit het menu selecteert.

    j.jansen
    jan
    jjansen
    factuur

    Wachtwoord

    Refereert aan het juiste wachtwoord om in te loggen op het emailaccount. Gebruik optioneel de inbegrepen generator om een sterk wachtwoord aan te maken, of maak er een aan via LastPass of DinoPass

    Let op:Wachtwoorden moeten uit minimaal 5 tekens bestaan. Ook moeten ze niet te gemakkelijk zijn, de sterkte moet hoger komen dan 50 op een schaal van 100.

    ************

    Wachtwoord(Opnieuw)  

    Refereert aan het wachtwoord dat ter bevestiging opnieuw ingevoerd moet worden.

    ************

    Sterkte

    Dit systeem waardeert het wachtwoord dat je invoert op een schaal van 100 punten. 0 geeft aan dat je wachtwoord zwak is, terwijl 100 aangeeft dat het wachtwoord erg veilig is. Een groene wachtwoord sterkte indicator geeft aan dat het wachtwoord minimaal gelijk is aan de vereiste wachtwoord sterkte.

    Je moet een sterk wachtwoord gebruiken om de veiligheid te handhaven. Gebruik de ingebouwde wachtwoordgenerator om je wachtwoord aan te maken en het zal erg moeilijk te kraken zijn.

    Sterk (62/100)

    Mailbox Quota

    Refereert aan de maximale hard drive ruimte dat het account kan gebruiken om email op te slaan. We adviseren dat op de standaard te laten staan. Je krijgt bericht wanneer je mailbox vol dreigt te raken.

    Onbeperkt

Mail routing bij eerste email adres

Wanneer dit het eerste email adres is dat je aanmaakt, kan het handig zijn om de email routering in te stellen op lokaal. Daarmee vertel je de server om mail van het domein op dezelfde server af te leveren, wat in verschillende situaties zorgt dat de mail sneller aankomt.

Ga hiervoor in cPanel naar 'E-mail > E-mail routering'. en selecteer daar 'Local mail Exchanger' en klik op op wijzigen.


Email routing configuratie

Heeft dit artikel je goed geholpen? Dank voor je feedback! Er is een probleem opgetreden bij het verzenden. Probeer opnieuw.