Email instellen: Apple Mail

In dit artikel de uitleg over het instellen van een mailaccount in Apple Mail en hoe je wijzigingen in een bestaand account kunt doorvoeren.

Stappen om je email in te stellen in Apple Mail

Bestaand account wijzigen

Stappen om je emailaccount bij Hoasted in te stellen in je Apple Mail (OS X - Sierra)

Deze handleiding is gebaseerd op MacOS 10.12 (Sierra), maar geldt grotendeels voor de meeste OS X / MacOS versies.

1. Open Mail en klik bovenaan je scherm op Mail > Voeg account toe (Add account)
  1. Klik bovenaan je scherm op Mail en in dat rijtje op Voorkeuren…
  2. Klik in dat scherm op Accounts en daarna op het +-teken linksonder
  3. Je ziet het scherm Kies een Mail-account aanbieder, vink aan Andere Mail-account en klik op Ga door
  4. Je komt nu in Voeg een Mail-account toe
    Vul hier je volledige naam (zoals ontvangers die in beeld krijgen), je emailadres en je wachtwoord in. Klik dan op Log in:
  5. Vul in:
    * Type account: IMAP
    * Server inkomende mail: myfasthosting.email
    Server uitgaande mail: myfasthosting.email
    Klik op Log in

6. Vink het vakje voor notitities uit zodat alleen Mail aangevinkt is en klik op Gereed.

7. Je kunt nu gaan testen of het goed werkt. Stuur een mail aan mailbot@hoasted.com, binnen een minuut zou je een antwoord moeten ontvangen.

Problemen of vragen? Neem contact op met: support@hoasted.com

Instellingen wijzigen in Apple Mail

Daarvoor moet je bovenin klikken op Mail > Voorkeuren (Preferences) > Accounts, selecteer het account waarin je iets wilt wijzigen. Hieronder even een voorbeeld voor het wijzigen van de poort voor uitgaande mail (SMTP).

Poort wijzigen voor uitgaande mail SMTP

Mocht je de poort voor uitgaande mail willen wijzigen in 465 volg dan deze stappen.

1. Klik bovenin op Mail > Voorkeuren (Preferences)

2. Kies dan tabblad Accounts > tab Server instellingen (Server Settings)

3. Klik het menu naast de domeinnaam en kies Bewerken SMTP server lijst (Edit SMTP Server List)

4. Klik op de server die je wilt wijzigen

5. Haal vinkje weg bij Automatisch verbindingsinstellingen beheren (Automatically manage connection settings). Dan kun je de poort aanpassen en Gebruik TLS/SSL