Email instellen: Overige programma's en apparaten

Onderstaand de standaard aanbevolen instellingen voor handmatige configuratie van email programma's of apparaten.

Type verbinding

IMAP

Gebruikersnaam

Je volledige emailadres (zoals john@domeinvoorbeeld.com)

Wachtwoord

Wachtwoord van je emailaccount

Inkomende Server

myfasthosting.email

Inkomende Poorten

993

In het geval je toch gebruik wilt maken van POP3:
995

Uitgaande Server (smtp)

myfasthosting.email

SMTP (Uitgaande) Poort

465

SSL

SSL moet ' AAN' om je account correct te kunnen verbinden.

Verificatie / authenticatie

Voor zowel inkomende als uitgaande email is wachtwoord authenticatie/verificatie nodig. Gebruik hiervoor altijd je volledige emailadres als je gebruikersnaam met bijbehorend wachtwoord.

Om te zorgen dat elke email client emails correct kan verzenden en ontvangen zijn de juiste instellingen noodzakelijk. Soms gebruikt een email client standaard instellingen, en soms moet je de instellingen handmatig invoeren. Hierbij heb je IMAP en POP3 nodig. IMAP en POP3 zijn twee verschillende instellingen die zorgen dat je email client emails ophaalt van de server en deze bezorgt in je inbox.

1. Log in op cPanel.

2. Navigeer naar Home >Email>Email Accounts.

email accounts instellen in cpanel

Het E-mail Accounts dialoog wordt weergegeven.

Hoasted mail settings.png

3. Selecteer het emailaccount uit de lijst met emailaccounts, waarvoor je de server instellingen wil aanpassen.

4. Klik op de Set Up Email Client link in de rij van het emailaccount dat je wil instellen.

De Set Up Mail Client voor de geselecteerde accountpagina wordt weergegeven.

Hoasted set up mail client.png

Vanuit hier kun je de links bekijken om de applicatie te configureren, samen met de Handmatige Instellingen voor andere email clients. De sectie Handmatige Instellingen bevat de benodigde informatie om je email client te configureren.

handmatige e-mail instellingen