Email instellen: Microsoft Outlook 2016/2019/2022

Outlook is een persoonlijke informatie manager van Microsoft. Hoewel het voornamelijk wordt gebruikt als email applicatie, is het ook handig als agenda, task manager, contact manager, notitieblok en voor web browsing.

Een email maken in Outlook is makkelijk. Hou als je dit gaat doen het volgende bij de hand –

• Je domeinnaam
  • Je emailadres
  • Je email wachtwoord

inhoudsopgave:

1. Email instellen met nieuwe interface
  2. Email instellen met oude interface
  3. Email instellingen wijzigen
  4. Email wachtwoord wijzigen
  5. Email account verwijderen
  6. Andere map kiezen voor verzonden items

Stappen bij nieuwe interface

1. In Microsoft Outlook, navigeer je naar Bestand (links boven) > Account toevoegen (Add account):

Account toevoegen in Microsoft Outlook

2. Er opent onderstaand scherm: Zie je een ander scherm, kijk dan bij de oude interface.

Welkom bij Outlook login scherm

3. Vul je volledige e-mailadres in, vink aan Geavanceerde opties: Ik wil mijn account handmatig instellen en klik op Verbinding maken
  4. Selecteer IMAP

Account-type IMAP

5. In het volgende scherm vul je een aantal zaken in:
    • Inkomende e-mail Server: hostingsecure.email
    • Poort: 993
    • Versleutelingsmethode: SSL/TLS Geen vinkje bij "aanmelding via beveiligd wachtwoordverificatie (SPA) vereisen"
    • Uitgaande e-mail Server: hostingsecure.email
    • Poort: 465
    • Versleutelingsmethode: SSL/TLS

Geen vinkje bij "aanmelding via beveiligd wachtwoordverificatie (SPA) vereisen".

6. Klik Verbinding maken
  7. Vul dan je wachtwoord in, vink aan Het wachtwoord opslaan in de wachtwoordenlijst en klik op OK.

Invoering wachtwoord en aanvinken wachtwoord opslaan

8. Je krijgt nu de melding Account is ingesteld. Klik dan op OK. Vanaf nu kun je e-mail ophalen en verzenden met je Outlook. In geval je een fout wachtwoordmelding krijgt, log dan even in op de webmail om te zien of je wel het juiste wachtwoord hebt ter controle.

Stappen bij oude interface Outlook 2016

1. In Microsoft Outlook, navigeer je naar Bestand  > Account toevoegen (Add account):

Accountgegevens Microsoft Outlook

2. Vink de optie ‘Handmatige instelling of extra servertypen’ aan en klik dan weer op ‘Volgende’ om door te gaan.

Handmatige instelling of extra servertypen

3. Je ziet dan dit scherm:

Service kiezen Outlook.com of POP / IMAP

Vink de optie Pop of IMAP aan en klik dan weer op ‘Volgende’ om door te gaan

4. Vul in dit scherm in:

POP- en IMAP-accountinstellingen

Gebruikersgegevens: je naam en je mailadres

Servergegevens

Type account: IMAP

Server voor inkomende e-mail: hostingsecure.email

Server voor uitgaande e-mail (SMTP): hostingsecure.email

Wachtwoord: het wachtwoord dat je hebt ingesteld, verander dit eventueel in jouw cPanel omgeving Vink alleen aan:  Wachtwoord onthouden, geen vinkje bij "Beveiligd-wachtwoordverificatie (SPA) is verplicht"

5. Klik Meer Instellingen en vervolgens op het tabblad Server voor uitgaande email Vink hier aan de optie Voor de server voor uitgaande email (SMTP) is verificatie vereist Vink eveneens aan Dezelfde instellingen gebruiken als voor inkomende email.

Instellingen voor internet e-mail

Na een update is deze stap niet meer nodig, omdat automatisch al voor SSL gekozen wordt. Dan kun je gelijk naar Volgende gaan. Anders of om te controleren:

geavanceerde instellingen voor internet e-mail

• Ga naar de Geavanceerd tab
    • Inkomende mail poort: 993, vink "Voor deze server is een versleutelde verbinding vereist" aan.
    • Uitgaande mail SMTP poort: 465, selecteer SSL
    • Klik op OK

Volgende

6. Nu gaat het programma testen of de instellingen juist zijn en er connectie kan worden gemaakt met de mailserver. Als alles succesvol is klik je op Sluiten/Voltooien

Wijzigen van e-mail instellingen in Outlook 2016/2019

De instellingen van bijvoorbeeld de inkomende of verzendende mailserver kun je als volgt wijzigen:

1. Druk Ctrl+Alt+S om Verzenden/ontvangen instellingen te openen. Je kunt ze ook openen vanaf Bestand > Opties > Mail.
  2. Click Bewerken.
  3. Selecteer je e-mailaccount
  4. Klik Account eigenschappen om de Internet Account eigenschappen te openen. In het tabblad IMAP Email kun je de instellingen als servernaam en wachtwoord aanpassen:

IMAP e-mail tabblad om wachtwoord aan te passen

5. Voer daar het wachtwoord in of wijzig andere instellingen. Sla je wijzigingen op met OK.

Microsoft 365 instellingen wijzigen

1. Klik in menu op  Bestand > Account Instellingen en selecteer Account instellingen
  2. Selecteer je account (het wordt blauw) en klik op Herstellen
  3. Kies Geavanceerde opties en vink aan: Ik wil mijn account handmatig herstellen
  4. Klik op Repareren en voer de wijzigingen door.
  5. Sla de wijzigingen op.

Microsoft 365 email wachtwoord wijzigen

Als je wachtwoord gewijzigd moet worden doe je het volgende in Outlook:

1. Kies in Outlook Bestand > Accountinstellingen > Accountinstellingen

Microsoft 365 email wachtwoord wijzigen

2. Selecteer jouw emailaccount en klik Wijzigen:

Accountinstellingen voor e-mail en naar wijzigen

3. Wijzig je wachtwoord en klik daarna op Volgende en Voltooien:

Wachtwoord wijzigen in POP- en IMAP accountinstellingen

Account verwijderen in Outlook

Om een e-mail account te verwijderen neem je de volgende stappen:

1. Klik in het menu Bestand > Account instellingen > Account instellingen
  2. Selecteer het te verwijderen account en klik verwijderen
  3. Je krijgt een waarschuwing dat offline informatie verwijderd gaat worden. Klik Ja om het verwijderen van dit mailaccount te bevestigen.

Alleen wat op jouw computer staat wordt verwijderd, wat op de mailserver staat blijft daar staan.

Map wijzigen voor verzonden items in Outlook

Gebruik hiervoor de Microsoft handleiding voor wijzigen verzonden items map.

Email professioneel laten instellen?

Wil je je email direct op de beste manier laten instellen door Hoasted support? Dat kan. Voor eenmalig €29,- per apparaat stellen we alles voor je in (drie email accounts inbegrepen). Daarvoor loggen we op afstand in op het apparaat van toepassing en stellen we jouw email programma van voorkeur (bijvoorbeeld Outlook, Thunderbird, Apple Mail of ander programma) volledig voor je in. Vraag 'email professioneel laten instellen' hier aan.