Email instellen: Google Android

In deze handleiding leggen we je uit hoe je je e-mail kunt instellen op je Android-telefoon of -tablet. Mocht je de e-mail in een ander programma willen instellen, dan kun je het beste even kijken in ons overzicht van e-mail handleidingen.

Benodigde gegevens

In deze handleiding gaan we ervan uit dat het e-mailadres al is aangemaakt en dat je de gegevens hiervan hebt gecontroleerd door in te loggen op onze webmailomgeving via https://www.webmailsecure.com/. Mocht je hier niet kunnen inloggen, zie dan onze andere handleidingen:

E-mail instellingen

Onderstaand de gegevens die je nodig hebt bij de volgende stappen in deze handleiding:

• Server / Hostnaam: hostingsecure.email (zowel inkomend als uitgaand)
  • Protocol: IMAP
  • Gebruikersnaam: Je e-mailadres.
  • Wachtwoord: Je e-mail wachtwoord
  • Poort inkomende server: 993
  • Poort uitgaande server: 465
  • Versleuteling: SSL/TLS

Nieuw account toevoegen

1. Ten eerste, haal het instellingenscherm van je Android-toestel naar voren door met een slepende beweging van boven naar beneden te trekken.

Swipe naar beneden om de instellingen van je Android toestel te zien. De gele pijl duidt de swipe richting van boven naar beneden..

2. Klik op de tandwielicoon om naar de instellingen te gaan.

Afbeelding van het instellingenmenu van een Android-telefoon met verschillende snelkoppelingsopties zoals Wi-Fi, Bluetooth, Geluid, Automatisch draaien, Vliegtuigmodus, Zaklamp, Mobiele data, Mobiele hotspot, Energiebesparing, Locatie, Link naar Windows, Schermopname, Snelle deeloptie, DeX, Oogcomfortschild, Donkere modus, Slim schermweergave en Apparaatbediening. De tandwielpictogram voor instellingen is geel gemarkeerd.

3. In het instellingenoverzicht navigeer je naar "Accounts en back-up" (Accounts and backup).

Afbeelding van het instellingenmenu van een Android-telefoon met verschillende opties zoals Locatie, Veiligheid en noodgevallen, Accounts en back-up, Google, Geavanceerde functies, Digitaal welzijn en ouderlijk toezicht, Apparaatzorg, en Apps. De optie 'Accounts en back-up' is blauw gemarkeerd en bevat subopties voor het beheren van accounts.

4. Klik vervolgens op "Accounts beheren" (Manage accounts).

Afbeelding van het instellingenmenu onder 'Accounts en back-up' op een Android-telefoon. Opties zijn onder andere 'Beheer accounts', 'Gegevens back-uppen' en 'Gegevens herstellen' voor zowel Samsung Cloud als Google Drive. Smart Switch biedt mogelijkheden om gegevens over te zetten voor apparaatinstellingen en externe opslagoverdracht. De optie 'Beheer accounts' is blauw gemarkeerd.

5. In het overzicht "Accounts beheren" klik je op "Account toevoegen" (Add account).

Afbeelding van het menu 'Beheer accounts' op een Android-telefoon met de opties 'Account toevoegen' en 'Gegevens automatisch synchroniseren'. De optie 'Account toevoegen' is blauw gemarkeerd.

6. Nadat je op "Account toevoegen" hebt geklikt, kom je in een overzicht met verschillende services. Klik op "Persoonlijk (IMAP)" (Personal).

Afbeelding van het menu 'Account toevoegen' op een Android-telefoon met verschillende accountopties zoals Samsung-account, Exchange, Facebook, Google, Link naar Windows, Meet, Microsoft 365, OneDrive, Outlook, Persoonlijk (IMAP) en Persoonlijk (POP3). De optie 'Persoonlijk (IMAP)' is blauw gemarkeerd.

7. In het volgende scherm druk je op het veld waar "Geef je e-mailadres op" (Enter your e-mail address) staat en vul je je e-mailadres in. Druk vervolgens op "Volgende" (Next).

Afbeelding van het scherm 'E-mailadres toevoegen' op een Android-telefoon. Het scherm bevat een invoerveld om het e-mailadres in te voeren en een knop 'Volgende'. Het invoerveld 'Voer je e-mailadres in' en de knop 'Volgende' zijn blauw gemarkeerd.

8. Nadat je op "Volgende" hebt gedrukt, kom je in het scherm waar je je wachtwoord moet invullen. Nadat je dit hebt gedaan, klik je op "Volgende".
  9. Wanneer het wachtwoord correct is ingevuld, kan het zijn dat je direct op het volgende scherm met Account-opties komt als de telefoon het e-mailadres herkent. Je kunt dit zo laten staan en op "Volgende" drukken. Mocht je niet direct op dit scherm komen, ga dan verder met stap 10.

Afbeelding van het scherm 'Accountopties' op een Android-telefoon met synchronisatie-instellingen voor e-mail. Opties omvatten synchronisatiefrequentie (elke 15 minuten), meldingen bij binnenkomende e-mails, e-mail synchroniseren voor dit account, en bijlagen automatisch downloaden wanneer verbonden met Wi-Fi. De knop 'Volgende' is blauw gemarkeerd.

10. Nadat je op "Volgende" hebt gedrukt, kom je op het scherm waar je de Inkomende server instellingen invoert. Deze zijn als volgt:
    • Gebruikersnaam (Username): Je e-mailadres
    • Wachtwoord (Password): Je e-mail wachtwoord
    • Server: hostingsecure.email
    • Poort (Port): 993
    • Beveiligingstype (Security type): SSL/TLS
    • Druk na het invullen op Volgende (Next).

Afbeelding van het scherm 'Instellingen voor inkomende server' op een Android-telefoon. Velden voor gebruikersnaam, wachtwoord, server en poort zijn zichtbaar, samen met een dropdown-menu voor het selecteren van het beveiligingstype. De knop 'Volgende' is blauw gemarkeerd.

11. Nadat je op Volgende hebt gedrukt, kom je in het scherm met Uitgaande server instellingen. Je voert hier de volgende gegevens in:
    • Gebruikersnaam (Username): Je e-mailadres
    • Wachtwoord (Password): Je e-mail wachtwoord
    • SMTP-server: hostingsecure.email
    • Poort (Port): 465
    • Beveiligingstype (Security type): SSL/TLS
    • Druk na het invullen op Volgende (Next).

Afbeelding van het scherm 'Instellingen voor uitgaande server' op een Android-telefoon. Opties omvatten een schakelaar voor 'Aanmelding vereist', en velden voor gebruikersnaam, wachtwoord, SMTP-server en poort. Er is ook een dropdown-menu voor het selecteren van het beveiligingstype. De knop 'Volgende' is blauw gemarkeerd.

12. Wanneer alle gegevens correct zijn ingevuld, kom je op het Account opties scherm. Je kunt dit zo laten staan en op "Volgende" drukken.

Afbeelding van het scherm 'Accountopties' op een Android-telefoon met synchronisatie-instellingen voor e-mail. Opties omvatten synchronisatiefrequentie (elke 15 minuten), meldingen bij binnenkomende e-mails, e-mail synchroniseren voor dit account, en bijlagen automatisch downloaden wanneer verbonden met Wi-Fi. De knop 'Volgende' is blauw gemarkeerd.

13. Nadat je op "Volgende" hebt gedrukt, kom je in het scherm waar je je accountnaam en de naam die ontvangers van je e-mails zien, kunt invullen. Klik na het invullen op "Volgende" (Next).

Afbeelding van het scherm 'Uw account is ingesteld en e-mails zijn onderweg!' op een Android-telefoon. Er zijn invoervelden voor optionele accountnaam en naam die worden weergegeven in verzonden berichten. De knop 'Volgende' is blauw gemarkeerd.

14. In het volgende scherm zie je dat je e-mailaccount is toegevoegd.

Email professioneel laten instellen?

Wil je je e-mail direct op de beste manier laten instellen door Hoasted support? Dat kan. Voor eenmalig € 29,- per apparaat stellen we alles voor je in (drie e-mailaccounts inbegrepen). Hiervoor loggen we op afstand in op het betreffende apparaat en stellen we jouw e-mailprogramma van voorkeur (bijvoorbeeld Outlook, Thunderbird, Apple Mail of een ander programma) volledig voor je in. Vraag 'e-mail professioneel laten instellen' hier aan.