Email instellen: Google Android

In deze handleiding leggen we je uit hoe je je e-mail kunt instellen op je Androidtelefoon of tablet. Mocht je de mail willen instellen in een ander programma kun je het best even kijken in ons overzicht van e-mail handleidingen.

Benodigde gegevens

We gaan er in deze handleiding van uit dat het e-mailadres al is aangemaakt en dat je de gegevens hiervan hebt gecontroleerd door in te loggen op onze webmailomgeving op https://www.webmailsecure.com/. Mocht je hier niet kunnen inloggen zie dan onze handleidingen:

E-mail instellingen

Onderstaand de gegevens die je nodig hebt bij de volgende stappen in deze handleiding:

• Server / Hostnaam: hostingsecure.email (zowel inkomend als uitgaand)
  • Protocol: IMAP
  • Gebruikersnaam: Je e-mailadres.
  • Wachtwoord: Je e-mail wachtwoord
  • Poort inkomende e-mail: 993
  • Poort uitgaande e-mail: 465
  • Versleuteling: SSL

Nieuw account toevoegen

1. Open de e-mail applicatie van je apparaat.
  2. Klik op Menu > Accounts.
  3. Klik nogmaals op Menu en klik op Account Toevoegen.

e-mail instellen op Android

4. Voer het e-mailadres in, in het E-mailadres tekstveld.

5. Voer het wachtwoord in om in te loggen in het Wachtwoord tekstveld.

6. Klik op Volgende.

Het Account Type scherm wordt weergegeven.

e-mail account setup android

7. Klik op het vereiste account type. Kies hier IMAP.

Je configureert nu de instellingen van je inkomende server.

8. Voer je volledige e-mailadres in, in het Gebruikersnaam tekstveld.

9. Voer het wachtwoord voor je e-mailadres in, in het Wachtwoord tekstveld.

10. Voer de server in:  hostingsecure.email

11. Voer het poortnummer in, in het Poort tekstveld. 993

12. Selecteer Beveiligingstype: SSL/TLS.

13. Klik op Volgende.

Nu kun je je uitgaande server instellingen configureren.

14. In het SMTP-server tekstveld vul je in: hostingsecure.email

15. Voer het poortnummer in het Poort tekstveld: 465

17. Selecteer het soort beveiliging uit de Beveiligingstype drop down lijst, kies SSL/TLS.

18. Zet een vinkje voor het Aanmelden vereist.

19. Voer je volledige e-mailadres in, in het Gebruikersnaam tekstveld.

20. Voer het wachtwoord voor je e-mailadres in, in het Wachtwoord tekstveld.

21. Klik op Volgende.

e-mail setup android

22. Geef een naam voor het account.

23. Voer de naam in die je wil weergeven voor alle uitgaande e-mails.

24. Klik op Volgende.

e-mail account settings android

25. Stel de frequentie om de mail te controleren in.

26. Geef aan of je een notificatie wil ontvangen als er een nieuwe email is.

27. Stel een limiet in voor de mail.

28. Klik op Volgende.

Het e-mailaccount wordt geconfigureerd voor je e-mail, je krijgt de melding:" Uw account is ingesteld"

Wijzigen Android Mail

Om bijvoorbeeld de naam van de inkomende of uitgaande mailserver te wijzigen volg je deze stappen:

1. In Mail klik op Menu en tik dan op Account instellingen (Account settings)
  2. Tap “Account Naam,” “Jouw Naam,” “Handtekening (Signature)” and “Email Check Frequentie” om wijzigingen door te voeren in de instellingen van één van deze.
  3. Scrol naar “Server Instellingen” and tik “Inkomende Instellingen” of “Uitgaande Instellingen” om deze account instellingen te wijzigen.  Je kunt de gebruikersnaam en wachtwoord aanpassen, de servernaam (hostingsecure.email ), poort en beveiligingstype voor je IMAP en SMTP-server.

Email professioneel laten instellen?

Wil je je e-mail direct op de beste manier laten instellen door Hoasted support? Dat kan. Voor eenmalig € 29,- per apparaat stellen we alles voor je in (drie email accounts inbegrepen). Daarvoor loggen we op afstand in op het apparaat van toepassing en stellen we jouw email programma van voorkeur (bijvoorbeeld Outlook, Thunderbird, Apple Mail of ander programma) volledig voor je in. Vraag 'email professioneel laten instellen' hier aan.