Email instellen: Google Android

De mogelijkheid hebben om je email te lezen op je telefoon is een groot gemak, omdat de draagbaarheid van technologie erg belangrijk is om dingen effectief en op tijd te regelen. Android telefoons zijn hierop geen uitzondering, en het robuuste en flexibele open source platform van dit OS bewijst dat het erg effici├źnt is als het gaat om het benaderen van emails op je android apparaat.

1. Open de email applicatie van je apparaat.
  2. Klik op Menu > Accounts.
  3. Klik nogmaals op Menu en klik op Account Toevoegen.

e-mail instellen op Android

4. Voer het emailadres in in het Emailadres tekstveld.

5. Voer het wachtwoord in om in te loggen in het Wachtwoord tekstveld.

6. Klik op Volgende.

Het Account Type scherm wordt weergegeven.

e-mail account setup android

7. Klik op het vereiste account type. Kies hier IMAP.

Je configureert nude instellingen van je inkomende server.

8. Voer je volledige emailadres in in het Gebruikersnaam tekstveld.

9. Voer het wachtwoord voor je emailadres in in het Wachtwoord tekstveld.

10. Voer de server in: myfasthosting.email

11. Voer het poortnummer in in het Poort tekstveld. 993

12. Selecteer Beveiligingstype: SSL/TLS.

13. Klik op Volgende.

Nu kun je je uitgaande server instellingen configureren.

14. In het SMTP server tekstveld vul je in: myfasthosting.email

15. Voer het poortnummer in in het Poort tekstveld: 465

17. Selecteer het soort beveiliging uit de Beveiligingstype drop down lijst, kies "SSL/TLS.

18. Zet een vinkje voor het  Aanmelden vereist.

19. Voer je volledige emailadres in in het Gebruikersnaam tekstveld.

20. Voer het wachtwoord voor je emailadres in in het Wachtwoord tekstveld.

21. Klik op Volgende.

e-mail setup android

22. Geef een naam voor het account.

23. Voer de naam in die je wil weergeven voor alle uitgaande emails.

24. Klik op Volgende.

e-mail account settings android

25. Stel de frequentie om de mail te controleren in.

26. Geef aan of je een notificatie wil ontvangen als er een nieuwe email is.

27. Stel een limiet in voor de mail.

28. Klik op Volgende.

Het emailaccount wordt geconfigureerd voor je email, je krijgt de melding:: " Uw account is ingesteld"