Email wordt niet verstuurd / komt niet aan

Problemen met het verzenden van e-mail vanaf Hoasted

Als er geen e-mails worden verzonden via de Hoasted-server, controleer dan de volgende zaken:

1. Controleer je uitgaande e-mailinstellingen:
    • Zorg dat de uitgaande mailserver is ingesteld op hostingsecure.email met poort 465 en SSL ingeschakeld.
    • Controleer ook of de authenticatie correct is ingesteld (gebruik dezelfde gebruikersnaam en wachtwoord als voor inkomende e-mail). Als dat niet het geval is, krijg je mogelijk de foutmelding: "550-550 relay through this server without authentication."
  2. Verstuur je e-mails via webmail als noodoplossing:
    • Lukt het niet om het probleem op te lossen en moet je dringend e-mails versturen? Log dan in op je webmail met je e-mailadres en wachtwoord en verstuur je berichten daar vandaan.
  3. Foutmelding over te veel geweigerde e-mails:
    • Als je de melding krijgt: "Domain jouwdomein.nl has exceeded the max defers and failures per hour", betekent dit dat er te vaak onbezorgbare berichten zijn verstuurd. Dit kan komen door een fout adres of problemen aan de ontvangende kant. Wacht een uur en probeer opnieuw te verzenden.
  4. Limiet op het aantal verzonden e-mails per uur:
    • Hoasted laat maximaal 125 e-mails per uur toe om spam te voorkomen. Als je veel ontvangers hebt (zoals bij een mailinglijst), raden we aan een speciale SMTP-service te gebruiken, zoals Hoasted Transactionele SMTP, Microsoft 365, of G Suite.
  5. Niet bezorgde e-mails:
    • Je kunt via cPanel onder "Track Delivery" bekijken wat er gebeurt met e-mails die niet aankomen. Mogelijke foutmeldingen zijn bijvoorbeeld "User unknown", "Mailbox vol", of "Bericht te groot". Oplossingen kunnen zijn om contact op te nemen met de ontvanger of een bestand te versturen via WeTransfer.
  6. Problemen met spamfilters:
    • Als je e-mail geblokkeerd wordt door een spamfilter, kan dat komen door de inhoud van het bericht. Dit kan worden opgelost door de e-mail via WeTransfer te versturen, vooral als er verdachte links of bijlagen in staan.
  7. Te veel e-mails verstuurd vanaf de website:
    • Als je website plotseling veel e-mails verstuurt, kan deze worden geblokkeerd. Dit komt vaak door foutieve instellingen in een e-mailplugin. Controleer je SMTP-instellingen of vraag onze support om hulp.

Als je problemen blijft ondervinden of het probleem zelf niet kunt oplossen, stuur dan een screenshot van je e-mailinstellingen naar support@hoasted.com. We helpen je graag verder!

Mail wordt wel verstuurd maar komt niet in Sent map

Bij Apple Mail komt het voor dat de verzonden mails niet in de Sent (Verzonden) map komen. Volg deze stappen om het op te lossen:

1. Klik op de Sent (verzonden) map zodat deze geselecteerd is:

Sent map

2. Klik in het menu op Mailbox > Use this Mailbox for > Sent

Use this Mailbox for > Sent

Je hebt nu de verzendmap goed ingesteld. Je kunt ditzelfde eveneens doen voor Drafts (concepten), Trash (Prullenbak) en Junk (Spam).