Email instellen: Gmail

In deze handleiding leggen we je uit hoe je je e-mail kunt instellen in Gmail. Mocht je de mail willen instellen in een ander programma kun je het best even kijken in ons overzicht van e-mail handleidingen.

Benodigde gegevens

We gaan er in deze handleiding van uit dat het e-mail adres al is aangemaakt en dat je de gegevens hiervan hebt gecontroleerd door in te loggen op onze webmailomgeving op https://www.webmailsecure.com/. Mocht je hier niet kunnen inloggen zie dan onze handleidingen:

E-mail instellingen

Onderstaand de gegevens die je nodig hebt bij de volgende stappen in deze handleiding:

• Server / Hostnaam: hostingsecure.email (zowel inkomend als uitgaand)
  • Protocol: IMAP
  • Gebruikersnaam: Je e-mailadres.
  • Wachtwoord: Je e-mail wachtwoord
  • Poort inkomende e-mail: 993
  • Poort uitgaande e-mail: 465
  • Versleuteling: SSL

Instellingen voor importeren van een e-mailadres in je Gmail

Het kan handig zijn de email niet via een regulier mailprogramma of webmail te beheren, maar het te koppelen aan je Gmail account. Indien je graag werkt met Gmail, raden we aan om zowel je inkomende als je uitgaande Hoasted email te koppelen. Je inkomende Hoasted email wordt dan automatisch ieder half uur direct vanuit Gmail opgehaald van de mailserver bij Hoasted en weergegeven in je Gmail inbox.

Gebruik geen forwarders

Het importeren van email is een veel beter alternatief op het gebruik van een forwarder, omdat doorgestuurde email vaak onterecht door Gmail als spam worden gelabeld. De spam beoordeling is iets dat bij de instellingen van het domein van de afzender ligt. Hoe moderner het ingesteld (met SPF, DKIM en DMARC), hoe sneller forwards worden aangemerkt als spam en dus niet in je Inbox komen maar in je spammap bij Gmail. Iets dat we dus sterk afraden.

Stappenplan voor importeren van een e-mailadres in je Gmail

Voer de volgende stappen uit om je mail in Gmail te importeren en te zorgen dat de antwoorden ook met dat mailadres verstuurd worden:

1. Maak een nieuw gmail account aan voor je Hoasted mailadres onder eigen domein (of laat het binnenlopen in een bestaand account)
  2. Log in in je Gmail, klik het tandwiel rechtsboven en klik op Alle instellingen bekijken.

Alle instellingen bekijken

3. Klik dan op tabblad Accounts en import

gmail accounts and imports

4. Op die pagina kies ‘E-mailberichten en contacten importeren’:

E-mailberichten en contacten importeren

5. Vul in het pop-up scherm het adres in dat je wilt toevoegen en klik op Doorgaan:

Aanmelden bij je andere e-mailaccount

6. Vul in het onderstaande scherm in: het wachtwoord, je POP-gebruikersnaam (je e-mailadres), en de POP-server: hostingsecure.email. Kies Poort 995 en vink aan SSL En klik vervolgens op Doorgaan.

het wachtwoord, je POP-gebruikersnaam (je e-mailadres), en de POP-server: hostingsecure.email invullen

7. Je krijgt dan als je het goed hebt ingevuld Stap 2: Opties importeren Standaard vinkjes staan al goed, mocht je echter willen een of allebei keuzes ook uitgevoerd worden, dan moet je die aanvinken.      a. Als een kopie van de opgehaalde berichten op de server achter moet blijven (je kunt dan via de Hoasted webmail ze          eveneens bekijken)      b. Binnenkomende berichten archiveren (inbox overslaan) dan komen ze in een aparte categorie links in je Gmail. Klik vervolgens op Import starten:

Opties voor het importeren

8. Je krijgt dan het Stap 3: Voltooien in beeld. Gmail meldt dat berichten geïmporteerd gaan worden. Let op: het kan dus enkele uren tot dagen duren voordat dit gereed is):

Voltooien van de import

Instellingen voor verzenden met een ander e-mailadres in Gmail

Als je ook wilt verzenden met een ander mailadres dan je gmail.com mailadres kun je dat zelf instellen. Gmail stuurt dan met dat andere mailadres als afzender via de Hoasted emailserver. In deze stap zorg je dat Gmail gebruik maakt van de Hoasted mailserver om uitgaande email te versturen. Dat is zeer aan te raden in het kader van spam-gevoeligheid, en daarnaast ziet je ontvanger op die manier ook niet dat je email ‘afkomstig van gmail’ is. Om dit goed in te stellen, vul je de naam in die als afzender vermeld moet worden. Alleen als je de mail in een reeds in gebruik zijnde gmail laat komen, vink dan aan Alias. Klik op volgende stap.

1. Log in in je Gmail, klik het tandwiel rechtsboven en klik op Alle instellingen bekijken:

Alle instellingen bekijken knop

2. Klik dan op tabblad Accounts en import

gmail accounts and imports.png

3. Ga naar het gedeelte Verzenden als
  4. In het SMTP-server scherm vul je in:
    1. SMTP server: hostingsecure.email
    2. Je Gebruikersnaam (je volledige email adres)
    3. Je Email wachtwoord
    4. Kies Poort 587 (evt. 486)
    5. Kies de optie ‘Beveiligde verbinding via TLS’

Beveiligde verbinding via TLS

6. Klik op Account toevoegen, je krijgt dan de melding dat een bevestigingscode en link gemaild is naar je e-mailadres:

Een ander e-mailadres van jou toevoegen

5. Je ontvangt nu een mail met een bevestigingscode. Op die link moet je klikken om het te bevestigen of kopieer de code in dit laatste scherm. Sluit vervolgens het venster. Je email is nu volledig gekoppeld voor inkomende en uitgaande email. Je zult nu zien dat je ook email kunt verzenden vanaf je Hoasted email account, rechtstreeks vanuit Gmail ‘email opstellen’ door op het zwarte driehoekje naast je standaard adres in de Van regel te klikken en dan de juiste te kiezen:

mail met een bevestigingscode

Klaar!

Vaker mail ophalen

Gmail kijkt om de zoveel tijd of er nieuwe mail is. Komt er veel mail binnen op het opgehaalde account, dan zal Gmail ook vaker kijken of er nieuwe mail is, in geval van weinig mail kan het dus even duren, ook al is de mail al een poosje binnen. Om te zorgen dat Gmail toch kijkt, klik je de vernieuwtoets bovenaan om het checken op nieuwe mail te forceren:

Vaker mail ophalen

Stoppen met het importeren van e-mails

1. Open op je computer het Gmail-account waarnaar je hebt geïmporteerd.
  2. Klik rechtsboven op het Instellingen tandwiel
  3. Kies Alle Instellingen klik tabblad Accounts en import.
  4. Klik in het gedeelte 'E-mail bekijken uit andere accounts' op Verwijderen naast het account waaruit je geen e-mails meer wilt ontvangen.

Email professioneel laten instellen?

Wil je je email direct op de beste manier laten instellen door Hoasted support? Dat kan. Voor eenmalig €29,- per apparaat stellen we alles voor je in (drie email accounts inbegrepen). Daarvoor loggen we op afstand in op het apparaat van toepassing en stellen we jouw email programma van voorkeur (bijvoorbeeld Outlook, Thunderbird, Apple Mail of ander programma) volledig voor je in. Vraag 'email professioneel laten instellen' hier aan.