Email instellen: Gmail

Het kan handig zijn de email niet via een regulier mailprogramma of webmail te beheren, maar het te koppelen aan je Gmail account. Indien je graag werkt met Gmail, raden we aan om zowel je inkomende als je uitgaande Hoasted email te koppelen. Je inkomende Hoasted email wordt dan automatisch ieder half uur direct vanuit Gmail opgehaald van de mailserver bij Hoasted, en weergegeven in je Gmail inbox.

Gebruik geen forwarders

Het importeren van email is een veel beter alternatief op het gebruik van een forwarder, omdat email op met die techniek vaak onterecht door Gmail als spam worden gelabeld. De spam beoordeling is iets dat bij de instellingen van het domein van de afzender ligt. Hoe moderner het ingesteld, hoe sneller forwards worden aangemerkt als spam. Iets dat we dus sterk afraden.

Instellingen voor koppeling

Voer de volgende stappen uit om je mailadres in Gmail te krijgen en te zorgen dat de antwoorden ook met dat mailadres verstuurd worden:

1. Maak een nieuw gmail account aan voor je Hoasted mailadres onder eigen domein (of laat het binnenlopen in een bestaand account)
  2. Ga, als je in Gmail ingelogd bent, naar het tandwiel rechtsboven en klik op instellingen:

upWfbqok1mNJZ6eTonLR9Y6IR6CvxlpBChYo5xM80-SRgvjBIqTHGvBc_TPo2LMgm4jEyVrxZ-4qzQ4OIa6m5eU20WcT0bVwML9eOlgVkDpgkKL1CcdgnDAjzVAoUJq7sjgaKIxl
  3. Klik dan op tabblad Accounts en import
    gmail accounts and imports.png
  4. Op die pagina kies ‘Een e-mail account toevoegen’:WbaRm_NqeQm9Q2GnbsRLDHnLNY9x919FLeA6zpjg9XcKZSLpdA-s-JmRFVNyqJDasIP4fiGPW69vwocS7roYwVnKY96YvoVX9MqeBNFs84cNwjXom05XdvciJUWy4Mlog5q1ugN_
  5. Vul in het pop-up scherm het adres in dat je wilt toevoegen en klik op volgende-Eu4ZlZKAnL7AZXiFjFcZX8HI6anZJm62v3y-09RR9cNKmJpJHiYK3WRs69kDcfi8h9DuQE9OViqeb7jiUs5X8sooPddMMLdkZqliaQScGjnDPlc8sVMCuWtHwLcY9SMS96MGCev
  6. Vul in het onderstaande scherm in: je gebruikersnaam, het wachtwoord en de pop-server: myfasthosting.email. Vink ‘Altijd een beveiligde verbinding SSL gebruiken’ aan (ivm de veiligheid), en optioneel kun je binnengekomen berichten direct een Label geven (bijvoorbeeld ‘Werk’). En klik vervolgens op Account toevoegen.g9f3Nnm2lJzUZv7zngUglBk4dSkiiRYbfg0PQHRVQONr06fQQ2OTFxG6AUJucqdGfIsbQrAOw1DRIQrLQeTUtRmlEAT_JtYA2t-NaCL5wivxRoh0f0bSOXYVP7Eo_Rkli5_SCn9s
  7. Je krijgt de melding dat je email account is toegevoegd en de vraag of je ook met dat mailadres email (als afzender) wilt versturen. Vink aan Ja en klik Volgende stap
  8. In deze stap zorg je dat Gmail gebruik maakt van de Hoasted server om uitgaande email te versturen. Dat is zeer aan te raden in het kader van spam-gevoeligheid, en daarnaast ziet je ontvanger op die manier ook niet dat je email ‘afkomstig van gmail’ is. Om dit goed in te stellen, vul je de naam in die als afzender vermeld moet worden. Alleen als je de mail in een reeds in gebruik zijnde gmail laat komen, vink dan aan Alias. Klik op volgende stap.
  9. In het SMTP-server scherm vul je in:
    1. SMTP server: myfasthosting.email
    2. Je Gebruikersnaam (je volledige email adres)
    3. Je Email wachtwoord
    4. Kies Poort 587 (evt. 486)
    5. Kies de optie ‘Beveiligde verbinding via TLS’     mFcN3ti0TRc8GJPcM07gAzDagrH5Q_VKHsZJ_XhLRI7XUFCTCEtMXhakcB8W_uWJyzm0ucaM0t7z_pj2UdpJcC3HN1Yxm0EsdyyPDuxA0Q4OzxUvbhu7Nz0GIPX5d-AYTV-kPgFf
    6. Klik op Account toevoegen
  10. Je ontvangt nu een mail met een bevestigingscode. Op die link moet je klikken om het te bevestigen of kopieer de code in dit laatste scherm. Sluit vervolgens het venster. Je email is nu volledig gekoppeld voor inkomende en uitgaande email. Je zult nu zien dat je ook email kunt verzenden vanaf je Hoasted email account, rechtstreeks vanuit Gmail ‘email opstellen’:

CbgbLqrqRky8jYvaPdCNUj4wWVTcKoEiC1raavRk17uRDx7kiEhGJSfx5WCnr2Cv3y5BH3b-Vet5I0u5yqidnWZ7WnmGJG-PGHxLJLIpCMJn9soUVlo0p1uMGxUKxW1ia4djGwj2

Klaar!