Google Workspace configuratie binnen cPanel

Google heeft met Google Workspace een aantal cloud based tools met de technologie om jou en je team te helpen om samen te werken en deadlines te halen van praktisch elk apparaat en elke locatie.

Wanneer je Google Workspace via Hoasted afneemt, regelen wij alle DNS configuratie kosteloos voor je en hoef je dit zelf niet te doen. Neem hiervoor contact op met onze support via support@hoasted.com. Zelf instellen? lees dan verder.

Google Workspace instellen cPanel

We hebben een tool in de cPanel om het ook jou gemakkelijk te maken om snel en efficiënt je domeinnaam goed te koppelen aan de Google Workspace.

1. Log in op je cPanel account.
  2. Ga naar Tools en klik vervolgens op MX Wizard:

1. Kies de domeinnaam waar je de Google Workspace instellingen zoals DNS records voor wilt instellen. Select daarna de Google Workspace Email en zet een vinkje bij I understand. Druk nu op Submit MX Change:

1. Alle benodigde DNS records en overige instellingen zoals 'Remote mail server' worden nu automatisch ingesteld en je domeinnaam is meteen op de juiste manier gekoppeld om gebruik te gaan maken van je Google Workspace.

Let op: Zet dit echter pas om als je echt gereed bent om gebruik te maken van de Google Workspace want je zal geen verbinding meer hebben met je vorige mailserver indien je hiervoor bijvoorbeeld gebruik maakte van een IMAP mailserver via cPanel.