Wat is Google Workspace

Google Workspace is vrijheid. Het is een middel om dingen te bereiken door je manier van werken. Het geeft je ook de mogelijkheid om dingen te bereiken vanaf elke plek in de wereld.

Google wordt nu enthousiast gebruikt door meer dan 5 miljoen bedrijven en organisaties. Google laat mensen beseffen dat werk veel meer is dan alleen maar winst, cijfers, papieren en statistieken. Het samenkomen van verschillende mensen met multitalent achtergronden en vaardigheden, te visualiseren, te creëren en om grote taken uit te voeren door middel van het uitwisselen van ideeën, is waartoe deze technologie ons in staat heeft gesteld. In plaats van als noodzaak wordt techniek gebruikt als middel om goede ideeën ononderbroken te laten groeien zonder de geprolifereerde afhankelijkheid van techniek.

Google Workspace is een technologie die ons leven en werk gemakkelijker maakt.

Google Workspace Tools

Google heeft een heleboel cloud-gebaseerde tools met de technologie om jou en je team te helpen om samen te werken en dingen gedaan te krijgen en deadlines vanaf vrijwel elk apparaat en elke locatie.

Enkele populaire Google Workspace Tools zijn:

• Gmail – Een e-mail service van Google die sinds zijn opkomst de populairste mailing client is voor veel bedrijven en miljoenen mensen. Medewerkers van de meeste organisaties werken tegenwoordig met deze veilige, gemakkelijke en snelle mailing client.
  • Drive – Dit is een cloud-gebaseerde storage dienst die bestanden kan opslaan en synchroniseren, zoals afbeeldingen, video's, documenten etc. Google Drive bestaat uit Google Docs, Google Sheets en Google Slides voor het bewerken, spreadsheet functionaliteiten en presentaties van documenten.
  • Hangouts – Een instant communicatie-platform dat diensten verleent zoals instant messaging, video-oproepen, SMS, enz. Het is een perfecte mix van efficiency en betrouwbaarheid vanwege de makkelijk te gebruiken GUI en functionaliteit.
  • Chrome – Dit is een freeware webbrowser van Google waarvan het gebruik enorm is toegenomen in de afgelopen jaren. Zoals met andere Google-apps heeft Chrome een zeer duidelijke en eenvoudige maar toch unieke interface en connectiviteit, het werkt op alle platforms en mobiele apparaten met verschillende besturingssystemen.
  • Chromebook en Chromebox– Google heeft deze apparaten uitgebracht met haar Chrome OS en werkte hierbij samen met vele toonaangevende bedrijven voor de hardware. De Chromebook is in wezen een laptop met het Chrome OS (operating system), dat afhankelijk is van een internetverbinding om te functioneren aangezien de meeste van de gegevens en webapplicaties worden opgeslagen in de cloud servers van Google. Chromebox is qua functionaliteit vergelijkbaar, maar dit is de desktop-versie.
  • Google Search for Work – Dit is een apparaat dat de krachtige zoekmachine van Google in de hardware draait. Dit is een veel snellere en krachtige manier om dingen te zoeken, vooral in een snelle bedrijfsomgeving. Parameters voor het zoeken zijn onder meer zoeken door metadata, wildcard zoeken, spellingscontrole en synoniemen, etc.

Voordelen van Google Workspace

• Intuïtieve Werking – Zakelijke Google apps staan bekend om hun intuïtieve werking en gebruiksgemak. Toepassingen zoals de agenda, het delen van bestanden, contacten en e-mails zijn zeer eenvoudig te gebruiken en werken op elk apparaat dat internetverbinding heeft en waarop je bent ingelogd met jouw account. Elke keer als er een nieuwe update of versie wordt vrijgegeven wordt Google Business Apps automatisch bijgewerkt.
  • Krachtig zoals Vereist – De Google Workspace-API's en apps hebben het Google Apps script dat systeembeheerders en software-ontwikkelaars in staat stelt om hun eigen onafhankelijke custom-built software naadloos te integreren deze apps. Deze derde partij samenwerking en integratie helpt je om een eindeloze stroom mogelijkheden te ontdekken.
  • Kosten Efficient – Voor een zeer betaalbare vergoeding per maand of jaar geeft Google Business Apps je de tools en extensies om je bedrijf uit te breiden en te laten groeien. Zaken als extra opslagruimte, een aangepast e-mailadres specifiek voor je bedrijf of onderneming, meer tools waarmee je je documenten, spreadsheets, presentaties, etc aan kunt passen zijn enkele van de geweldige functies, met inbegrip van beveiliging en en admin controle voor een beter beheer.
  • Beveiliging – Veiligheid en bescherming van de gegevens zijn van het grootste belang bij Google. Phishing e-mails, virussen en malware in de software, het hacken van persoonsgegevens, etc zijn enkele van de veelvoorkomende problemen om aan te pakken en die Google op wil lossen, waardoor het een betrouwbaar merk is met miljoenen gebruikers. De beveiligingsprotocollen zijn vergelijkbaar met die gecertificeerd zijn en voldoen aan het hoogste niveau bij overheidsorganisaties, Google maakt de bescherming van gegevens een van de hoogste prioriteiten.
  • Algemene Support– Klantenservice helpt enorm bij het creëren van vertrouwen en Google stelt zeker niet teleur op dit gebied. Hoewel Google Business Apps intuïtief en efficiënt zijn, kan het voorkomen dat je de hulp van een sterk support systeem van dit bedrijf nodig hebt om je te helpen een probleem met betrekking tot een bepaalde app op te lossen. Een breed scala aan middelen wordt ingezet voor dit doel en online forums, support websites als Gooru, bedrijven die Google's support afhandelen, etc bedienen je op je wenken, zodat je snel een oplossing vindt.