Google Workspace aliassen aanmaken

Iedere Google Workspace gebruiker kan maximaal 30 aliassen hebben. Bij een alias koppel je een extra email adres aan dezelfde gebruikersaccount. Zo kun je bijvoorbeeld mail@domain.nl koppelen als alias op info@domain.nl. Dit is handig als je email wilt sorteren. Ook kan het handig zijn indien emails aan bijvoorbeeld jan@domein.nl of jjanssen@domein.nl voor dezelfde gebruiker bestemd zijn.

Om een alias aan te maken, moet je inloggen als beheerder/admin van de Google Workspace accounts van jouw domein. Heb je de Google Workspace abonnementen via Hoasted afgenomen en nog geen beheerders inloggegevens laat dat dan even weten.

De stappen voor het toevoegen van een alias bij een account zijn:

1. Log in op je Google Workspace account beheerdersconsole (via admin.google.com
  2. Ga naar Gebruikers (Users).
  3. Zoek de gebruiker in de lijst Gebruikers
  4. Klik op de naam van de gebruiker om zijn accountpagina te openen.
  5. Klik op Gebruikersgegevens

Gebruikersgegeven in lijs gebruikers

6. Er vouwt zich nu een menu uit. Klik op E-mailaliassen
  7. Scroll naar beneden en klik op Alias

Toevoegen van alias

8. Voer alternatieve gebruikersnamen in (het gedeelte van het adres dat voor het @-teken staat).

Opmerking: Je kunt geen aliassen gebruiken die al zijn toegewezen aan iemand anders, als primair adres of als alias.

Optioneel: Als er meerdere domeinen zijn toegevoegd in de beheerdersconsole is het veld rechts van het @-teken een menu met de beschikbare domeinen. Selecteer een domein voor het aliasadres.

9. Klik op Opslaan.
  10. Klaar! De gebruiker gaat binnen 24 uur (vaak al sneller) e-mails ontvangen die zijn verzonden naar dit adres.