Klantenpaneel - Wat zit waar rondleiding

In het Hoasted klanten gedeelte kun je je contactgegevens, domeinnamen, hostingpakketten, facturatie, en SSL certificaten beheren. Je kunt hier ook nieuwe diensten bestellen zoals domeinnamen, hostingpakketten en SSL certificaten, of bestaande diensten wijzigen.

Als je ingelogd bent op je Hoasted klantenpaneel krijg je het volgende scherm in beeld. Door op het vlaggetje te klikken in de bovenbalk kun je de taal wijzigen:

De menu-onderdelen

Linker menu:

 1. Mijn domeinen
 2. Mijn diensten
 3. Mijn facturen
 4. Factuur notificaties en instellingen
 5. Wijzig account details

Bovenmenumenu:

Mijn domeinen

Onder snelmenu zie je Mijn domeinen. Klik je daar op, dan krijg je de lijst in beeld van alle domeinen die er in jouw account zijn. 

Status: daar wordt met een groen bolletje aangegeven of het domein actief is, of met een grijs bolletje: (nog) niet actief.

Registratiedatum: de datum waarop het domein actief werd bij Hoasted. Dit hoeft dus niet de datum te zijn wanneer het domein geregistreerd is.

Verlengdatum: de datum tot waarop je betaald hebt en het domein administratief weer verlengd wordt.

SSL: of een eventuele website SSL geactiveerd heeft

Actie:

De steeksleutel geeft een overzicht van de domeinnaam en onderaan wijzigingsmogelijkheden:

Je krijgt dan het volgende scherm in beeld. Onderin heb je 3 mogelijkheden:

 1. Nameservers wijzigen
 2. Whois (eigenaarsgegevens) van het domein aanpassen
 3. Met een lock wegverhuizen tegenhouden

Naast de steeksleutel heb je een driehoekje met drie keuzes:

 1. Beheer nameservers
 2. Bewerk NAW gegevens (eigenaars- en contactgegevens van een domein)
 3. Beheer domein. Je ziet dan in het nieuwe scherm links onderin verschillende mogelijkheden zoals ook Opties, EPP Code opvragen (om domein weg te verhuizen) en Cancel Domain (domein opzeggen):

Mijn diensten

Als je hierop klikt krijg je het overzicht van al jouw diensten, zowel de actieve (groen statusballetje) als de niet meer actieve (grijs statusballetje).

Websites

Voor je websites kun je hier met een druk op de knop inloggen in het cPanel van die website. Het driehoekje rechts biedt ondermeer de mogelijkheid om te upgraden of downgraden of het abonnement op te zeggen:

SSL certificaten

Voor SSL certificaten kun je de details opvragen (bijvoorbeeld bij  bestellen van een Sectigo SSL certificaat). Het driehoekje rechts biedt ondermeer mogelijkheid om te upgraden of downgraden, of het abonnement op te zeggen

Mijn facturen

Overzicht facturen

Je ziet hier het overzicht van alle facturen. Je kunt ze sorteren op Factuurdatum zodat de laatste bovenaan getoond worden:

Factuur betalen

Klik op de factuur om die te betalen. De factuur wordt dan geopend en je ziet de betalingsmogelijkheden. Deze factuur staat op betaalmethode iDEAL. Je kiest dan je bank en klikt op iDEAL. Voor alle betalingsmogelijkheden zie onze handleiding Factuur Betalen.

Facturatie instellingen

Hier kun je bijvoorbeeld automatische afschrijving, verzamel facturatie (eens per maand), en of je al dan niet een bevestigingsmail wilt ontvangen van je betalingen:


Wijzig accountdetails

Hier kun je je (bedrijfs)naam, adresgegevens, telefoonnummer en BTW nummer wijzigen:

Bestel

Hier kun je bestellingen invoeren, bijvoorbeeld voor domeinen, webhosting, ssl of email

Diensten

Hierop klikkend zie je Mijn diensten (heb je ook in het linkermenu), Behalve de mogelijkheden die je ook hebt met het linkermen u Mijn Diensten, heb je hier ook de mogelijkheid om webhosting te bestellen en te kiezen of je van een van de bij webhosting horende (beschikbare) opties gebruik wilt maken: een maand gratis Google Workspace of Microsoft 365, Content Delivery Network (CDN), Infinite Cache of SSL certificaat met installatie.

Domeinen

Hier verschijnt een submenu met de volgende opties:

Facturatie

Klik je erop, dan zie je het onderstaande menu:

 • Mijn Facturen (je komt in hetzelfde overzicht dat je krijgt via het linkermenu > Mijn facturen)
 • Instellen Creditcard Afschrijving
 • Instelling IBAN Afschrijving
 • Factuur notificaties en Instellingen (je komt dan in hetzelfde overzicht dat je krijgt via het linkermenu > Factuur notificaties en instellingen)

Support

Hier verschijnt het onderstaande menu:

 • Handleiding
 • Helptickets
 • Toolkit (met handige links en tools op terreinen als snelheid, DNS, Cache, Monitoring, .htaccess, Domeinen, SSL, Email, FTP en Afbeeldingen optimaliseren)
 • SSL Monitor (Beta)
 • SSL Decoder (Beta). Hiermee kun je zien of bijvoorbeeld met SSL/TLS mail verzonden kan worden (in geval je niet hostingsecure.email als uitgaande mailserver gebruikt), maar ook een CSR of een SSL certificaat decoderen.

Partners

Dit scherm is bedoeld voor affiliates en resellers van Hoasted. Er verschijnt het volgende menu:

 • Klantenbeheer
 • Affiliate Details
 • Reseller Guide
 • Reseller Services
 • Whitelabel Verwerkersovereenkomst
 • Whitelabel E-Mail handleiding

Klantenbeheer

Affiliates zien hier de lijst van door hen aangeleverde klanten met een cPanel login knop om zonder wachtwoord in te kunnen loggen op cPanel:

Affiliate Details

Hier zien affiliates het overzicht van het totaal aan uitbetaalde affiliate bedragen en wat er aan opgebouwd saldo openstaat. Daaronder de lijst van alle aangeleverde klanten met aanmeldingsdatum, welk product, het abonnementsbedrag, de commissie en de status (actief of gestopt):

Reseller guide

Deze geeft een link naar de handleidingen van Hoasted, waar ondermeer veel informatie over voor resellers handige informatie.

Whitelabel verwerkersovereenkomst

Deze overeenkomst voldoet dat aan alle Nederlandse en EU eisen en is toegespitst op resellers. Resellers kunnen deze gebruiken om de verwerkersovereenkomst met hun klanten af te sluiten.

Whitelabel e-mail handleiding

Dit is een bijna 30 pagina's lange handleiding, waarin voor een groot aantal mailprogramma's wordt uitgelegd hoe een mailaccount in te stellen. Daarnaast informatie over de webmail, een lijst van de e-mail instellingen, afwezigheid instellen, uitgaande mail instellen.

Klantgegegevens

Als je op de blauwe knop rechtsboven met je voornaam klikt, wordt het volgende submenu getoond:

Wijzig Gegevens

Hier kun je bijvoorbeeld de gegevens zoals die bij Hoasted in de administratie staan wijzigen: adres, tenaamstelling, e-mailadres, , telefoonnummer, BTW nummerof andere zaken wijzigen

Automatische Incasso

Mocht je de Hoasted facturen voortaan automatisch willen betalen, dan kun je naar Automatische 

Heeft dit artikel je goed geholpen? Dank voor je feedback! Er is een probleem opgetreden bij het verzenden. Probeer opnieuw.