Hoe voorkom ik dat mijn domein wordt wegverhuisd

Wat is domein vergrendeling?

Als je wil zorgen dat je domein niet kan worden gestolen of verplaatst zonder je toestemming, kun je je domein vergrendelen door het toevoegen van een transfer lock. Dit beschermt je domeinnaam tegen ongeoorloofde wegverhuizingen. Domeinvergrendeling kan ingeschakeld worden bij een aantal extensies als .com, .net, .info, org en .biz

Hoe voorkom je dat je domein wordt verhuisd?

Het beschermen van een geregistreerde domeinnaam helpt je om je merk op te bouwen en je bedrijfsactiviteiten te ontwikkelen. Omdat de handelsactiviteiten op internet snel zijn gegroeid is het belang en het nut van domeinnamen belangrijk. Om verhuizing van de domeinnamen te voorkomen, moet je over de juridische eigendom van het domein en de administratieve controle van het account beschikken.

Als je je domeinnaam verliest aan iemand met toegang tot je account met jouw domeinnaam registratie, kan hij/zij je domein verplaatsen en bezoekers van jouw website naar hun eigen site sturen en ze hebben toegang tot je e-mail. Het is dus zeer belangrijk dat je je domein beveiligt tegen verhuizing.

Hier zijn een paar dingen waar je op moet letten om ongeautoriseerde wijzigingen aan instellingen van je domein te stoppen.

• Geldige Registratie Informatie – Verstrek geldige contactgegevens aan de Whois-database.
  • Juist Emailadres – Het emailadres dat je verstrekt heeft de volledige bevoegdheid van goedkeuringen in het geval van domeinnaam transfers. Dus laat je emailadres niet vervallen.
  • Regelmatige Monitoring – Controleer je account regelmatig en zorg ervoor dat al je gegevens correct zijn. Je kunt zelfs domein monitoring service kopen.
  • Domein Vergrendelen – We raden het gebruik van een verhuizingsblokkering aan, waar mogelijk, zie hieronder in enkele stappen hoe je dat inschakelt.

Hoe voeg ik een domein vergrendeling toe of haal ik die weg?

De volgende TLD's ondersteunen domein vergrendeling: .com .net .org .info .biz .name .be .ag .bz .cc. in .la .pl .sc .tk .tv .tw .us .mobi.

1. Login in het  Hoasted klanten gedeelte.
  2. Kies in het linker snelmenu:  Mijn Domeinen.

Mijn domeinen in snelmenu

De  Klanten gedeelte pagina wordt weergegeven met de lijst van domeinnamen, bijvoorbeeld:

Lijst met domeinnamen

3. Selecteer de Beheer Domein (Manage domain) optie uit de drop down lijst van het domein dat je wil updaten.

Selecteer de Beheer domein (Manage domain)

4. Links onder verschijnt nu het domeinbeheer menu, kies daarin Registrar Lock:

Selecteer Registar lock

4. Klik op Activeer Domein Lock om de vergrendeling te activeren:

Klik op activeer domein lock

Uiteraard dien je als je het domein wilt wegverhuizen van Hoasted dit te deactiveren, op dezelfde plaats.

5. Je krijgt dan in beeld dat dit succesvol is gedaan:

Registar lock is succesvol