Bestellen - Domein

Een nieuw domein bestellen gaat eenvoudig in het Hoasted klantenpaneel. De stappen daarvoor zijn:

Domein bestellen:

1. Log in op je Hoasted klantenaccount
  2. Klik Bestel en kies: Registreer Domein:

Registreer een nieuw domein

3. In het volgende scherm type je de nieuwe domeinnaam en klikt op Zoek:

Nieuw domein zoeken

4. Als het domein nog niet geregistreerd is, krijg je vervolgens dit scherm. Klik op de Aan winkelwagen toevoegen knop:

Domein is nog niet geregistreerd

5. Je krijgt dan de Afrekenen knop in beeld en klikt daarop:

domein afrekenen

6. Je krijgt dan nog opties om aan toe te voegen: ID protectie (om het domein anoniem te registreren) en Hosting (als je direct een webhosting er bij wilt). Tot slot heb je ook de mogelijkheid om eigen nameservers op te geven. In de meeste gevallen zul je dat laatste niet nodig hebben en klik je op: Doorgaan

Domeinnaam configuratie

7. Je krijgt dan het overzicht van je bestelling en klikt op Afrekenen:

Domein overzicht en bestellen

8. In het Afrekenscherm zijn er nog vier zaken die je (desgewenst) kunt regelen:

a. Domein eigenaar. Standaard komt de domeinnaam (tenzij je ID Protectie aan hebt) op jouw naam. Je hebt de mogelijkheid de domeinnaam zetten op naam van een ander dan je zelf, door bij Domein registrant info te klikken op Gebruik standaard contact en Nieuw Contact te klikken.

b. Betaalmethode. Kies je betaalmethode

c. Je kunt nog opmerkingen plaatsen voor de Hoasted support bij Opmerkingen

d. Je moet aanvinken dat je akkoord bent met de voorwaarden.

Staat alles goed, klik dan op Order afronden. In de meeste gevallen is de domeinnaam per ommegaande geregistreerd.

Domeinnaam afrekenen