Hoe bestel ik een domein

Als je een nieuw domein wilt bestellen bij Hoasted gaat dat eenvoudig.

De stappen om een domein te bestellen zijn

 1. Log in op jouw Hoasted klantenaccount. Als je je inloggegevens kwijt bent stuur dan een mail aan [email protected], wij laten dan de inloggegevens opnieuw naar je mailen.
 2. Klik bovenin op Domeinen (Domains) en kies Domeinnaam Registreren. Voor prijzen zie onze pagina met domeinprijzen per jaar

  Hoasted klantenpaneel - Selecteer Domeinen → Domeinnaam registreren

 3. Type in het zoekvak de gewenste naam. Het systeem zoekt welke variaties beschikbaar zijn:

  Hoasted klantenpaneel - vul het gewenste domeinnaam in

 4. Klik op de gewenste Toevoegen-knop of knoppen (je kunt ook direct meerdere bestellen). Als je dan geklikt hebt, wijzigt het knopje in Afrekenen:

  Hoasted klantenpaneel - Klik op toevoegen → Afrekenen

 5. Klik vervolgens op Afrekenen. Je komt dan in het scherm waarin je nog aan kunt vinken dat het domein anoniem geregistreerd moet worden (ID-protection), anders zal de eigenaar op websites gevonden kunnen worden. Daaronder staan al de Hoasted nameservers ingevuld en dat zal voor vrijwel iedereen prima zijn. Moeten het andere nameservers worden, dan kunt u die invullen. 

  Klik daarna op Doorgaan.

 6. Je komt daarna in de overzichtspagina van je domeinbestelling(en) en als het akkoord is, klik je op Afrekenen.

  Hoasted klantenpaneel - Bestellingsoverzicht → Afrekenen

 7. U geeft aan hoe u wilt betalen, bijvoorbeeld Bank transfer (pay later) en na bevestiging wordt het domein besteld. U ontvangt bericht zodra uw nieuwe domein(en) geregistreerd zijn.

Bij een .nl registratie kan het tot 1 uur duren alvorens het domein actief is, bij veel andere domeinen is het per ommegaande beschikbaar.

Je kunt nu het domein gebruiken bijvoorbeeld voor webhosting of e-mailaccounts, dat is eveneens te bestellen vanuit je Klantenpaneel. Je kunt ook de domeinnaam alleen maar geregistreerd hebben om pas er later iets mee te doen (bijvoorbeeld om te voorkomen dat iemand anders die naam registreert)!

Heeft dit artikel je goed geholpen? Dank voor je feedback! Er is een probleem opgetreden bij het verzenden. Probeer opnieuw.