Hoe wijzig ik de nameservers voor mijn domein

Wat is een nameserver?

Nameservers helpen sturen waar het netwerk naar moet routen als bezoekers je website bezoeken. Als een domeinnaam is geregistreerd, wordt deze automatisch ingesteld naar de "geparkeerde" nameservers, dit geeft alleen een blanco/ tijdelijke pagina. Maar omdat de domeinnaam waarschijnlijk is gekocht met als doel een website te maken of dat domein voor e-mailadressen te gebruiken, moet je wellicht je nameservers aanpassen om de site te verbinden met jouw domein.

Er zijn natuurlijk veel opties voor nameservers die je kunt gebruiken, maar het hangt vooral af van waar je domein geregistreerd is en waar je website wordt gehost. Als je domeinnaam is geregistreerd of gehost bij Hoasted, kun je de Hoasted gegevens gebruiken; als het geregisteerd is bij, of gehost wordt door een ander bedrijf kun je de gegevens van dat bedrijf gebruiken.

Wat zijn de standaard nameservers voor Hoasted?

Standaard nameservers voor Hoasted zijn:

    ns1.hoasted.nl

    ns2.hoasted.eu

    ns3.hoasted.com

Wijzigen van nameservers voor een domein vanuit je Hoasted klanten gedeelte

Let op: als je andere nameservers dan hierboven gebruikt zullen je domein en e-mail gerelateerde instellingen in je cPanel niet werken.

Volg de volgende stappen om nameservers voor jouw domein te updaten.

  1. Login in het klanten gedeelte.
  2. Navigeer naar Domeinen >Mijn Domeinen. Je krijgt dan in beeld:
  3. Selecteer de Beheer Nameservers optie uit de Beheer Domein drop down lijst in de rij bij de domeinnaam waarvan je de nameservers wilt wijzigen:
    De Nameservers sectie wordt weergegeven.

    Let op: Je kunt hier wijzigen waarnaar je domein verwijst. Hou er rekening mee dat de wijzigingen tot 24 uur kunnen duren om van kracht te worden. 

  4. Geef aan of je de standaard of aangepaste nameservers wil gebruiken door de gewenste optie aan te vinken. De beschikbare opties zijn Gebruik Standaard Naamservers en Gebruik Aangepaste Naamservers.

  5. Als je in de vorige stap aangepaste nameservers hebt geselecteerd moet je de aangepaste name servers invoeren in de respectievelijke tekstvelden.

  6. Klik op Change Nameservers.

De nameservers voor jouw domein worden bijgewerkt. Hou er rekening mee dat de wijzigingen tot 24 uur kunnen duren om van kracht te worden.

Nog steeds hulp nodig? Contact ons Contact ons