Domeinen

Wat is een Domeinnaam?

Een domeinnaam is een unieke naam die wordt gebruikt om een website of e-mailadres te identificeren op het internet. Het verbindt de naam van de website of het e-mailadres met een IP-adres en/of definieert waar e-mails voor dat domein moeten worden afgeleverd. Het gebruik van een domeinnaam maakt het gemakkelijker om een website te vinden, omdat het onthouden van een numeriek IP-adres veel moeilijker is.

In de domeinen sectie vind je alle informatie en instellingen die nodig zijn om wijzigingen aan te brengen in de domeinnaam. Hier kun je bijvoorbeeld DNS-records instellen, de domeinnaam doorsturen naar een andere website of e-mail forwarding instellen.