Hoe wijzig ik de DNS van een domein waarvoor geen hostingaccount is?

Regelmatig komt het voor dat er maar één website is, maar meerdere domeinnamen geregistreerd zijn. Om voor die domeinen het toch mogelijk te maken de DNS te wijzigen zijn er drie mogelijkheden:

Wijzigen van DNS voor domein zonder hostingaccount

1. Je voegt het domein toe als alias in een bestaand cPanel-account. Vanaf dat moment kun je ook de DNS-gegevens wijzigen. Ga hiervoor naar cPanel > Domeinen > Aliassen

2. Alternatief is dat je een No hosting - unlimited Forwarding abonnement neemt. Dan kun je voor €1,00 per maand onbeperkt domeinen registreren en daarvoor ook de DNS aanpassen waar nodig.
  3. Als je geen website wilt, maar wel e-mailboxen en DNS, dan hebben we het E-mail only abonnement. Voor €36,00 euro per jaar kun je hier dan beide zaken regelen voor jouw domein.
  4. Tot slot bieden we nog het No hosting - just free domain forwarding abonnement. Ga in je Hoasted Klantenpaneel naar Bestellen (Order) > Overige Diensten > No hosting - Just free domain forwarding. Bestel dit en je ontvangt je cPanel inloggegevens. Daarbij krijg je ook een Zone editor om de DNS in te stellen. Of kun je via Omleidingen (Redirects) instellen op welke website of pagina de mensen uit moeten komen als ze in de adresbalk van hun browser jouw domein intypen.