Hoofddomein wijzigen van account in WHM

In geval bijvoorbeeld een alias domein het nieuwe hoofddomein moet worden volg je deze stappen:

In geval er geen mailboxen zijn en mail extern is of als er geen mail is op beide domeinen

1. Noteer even de speciale DNS instellingen voor beide domeinen (met name MX, SPF, DKIM e.d.) en mailroutering.
  2. Vervolgens moet je het alias domein dat hoofddomein moet worden verwijderen en ons even laten weten dat dat gereed is. Dan kunnen wij het hoofddomein aanpassen.
  3. Je kunt de database herschrijven naar het nieuwe domein.
  4. Je voegt het oude domein toe als alias.
  5. Je zorgt dat de DNS instellingen (als MX) weer goed staan en zet voor beide de mail routering op extern.

Alternatief is dat je Hoasted dit voor je laat doen, de eenmalige kosten zijn €49,-

In geval er wel mailboxen zijn

Aangezien er mailboxen zijn op het oude hoofddomein werkt het niet omdat in de bovenstaande procedure de domeinen korte tijd verwijderd zijn van de server en dus ook de DNS en de betreffende mailboxen.

Wat wel kan als er op het hoofddomein mailboxen zijn en op het alias domein dat hoofddomein moet worden nog niet is het volgende:

1. het alias domein verwijderen,
  2. daarvoor een nieuw account aanmaken in WHM dat de nieuwe hoofddomeinnaam krijgt,
  3. de oude website importeren en in de database het domein aan te passen.
  4. Tot slot redirect je het oude domein naar het nieuwe domein. Dat account wordt daarmee impliciet een DNS/forward/mail only account.