Extern domein doorverwijzen naar Hoasted

Je hebt de mogelijkheid om domeinnamen die elders staan, te verwijzen naar Hoasted, om op die manier toch gebruik te kunnen maken van de Hoasted dienstverlening.

Let op: De beste optie daarbij is Optie 1: alle DNS via Hoasted laten draaien. Toelichting: als Hoasted de accounts aangekondigd verhuist naar een nieuwe snellere server (dit gebeurt dan veelal 's nachts) hoef je qua DNS zelf niets te doen, blijft de betreffende website online en gaat er geen e-mail bouncen. Hoasted investeert regelmatig in nieuwe snellere servers en verhuist dan in overleg accounts daar naar toe om te zorgen voor maximale performance van de websites.

Alternatief zijn optie 2 en of 3. Maar die hebben dus als nadeel dat bij verhuizing binnen Hoasted naar een nieuwe snellere server of een ander IP-adres je zelf de DNS moet (laten) aanpassen op het moment van verhuizing en van te voren de TTL moet inkorten. Met als risico dat de website en/of de e-mail onbereikbaar kunnen zijn gedurende enige tijd tot de DNS aanpassing gedaan is en de TTL voorbij is.

Optie 1: Alle DNS via Hoasted laten draaien

Pas bij het externe domeinnaam de nameservers aan naar:

ns1.hoasted.nl

ns2.hoasted.eu

ns3.hoasted.com

Optie 2: Enkel de website doorverwijzen naar Hoasted

Indien je enkel de hosting wilt verwijzen naar een account op je Reseller pakket, pas je enkel het A record aan. Vaak wordt het A record van het kale domein met een A record verwezen naar een IP adres. Dat IP adres pas je aan. Het www-record is in de meeste gevallen verwezen met een CNAME naar het kale domein. Dat hoef je in dat geval niet aan te passen.

Voorbeeld:

Optie 3: Enkel de email laten doorverwijzen naar Hoasted

Pas de A en de MX records in het DNS van het bestaande domein aan naar onderstaande details:

A record: mail.domein.nl IN A naar het IP-adres van de mailserver.

MX record mail.domein.nl
Prioriteit 0

Pas daarnaast ook het SPF record aan naar een van de onderstaande SPF records (en vervang het IP adres voor het IP adres van de actieve website:

v=spf1 +a +mx ip4:217.182.3.1 include:spf.hoasted.com ~all

v=spf1 +a +mx ip4:217.182.3.1 include:spf.myfasthosting.com ~all

Zie verder over SPF-records en de controle daarvan:  https://support.hoasted.com/article/168-spf-record-toevoegen-in-cpanel