Domeinen koppelen aan een nieuw cPanel account

Bij het aanmaken van een nieuw cPanel account heb je al een domeinnaam opgegeven. Als je voor dat domein de Hoasted nameservers gebruikt (of je eigen nameservers bij Hoasted) is dat domein daarmee automatisch al gekoppeld. Dit geldt zowel voor nieuwe domeinen die je registreert, als voor domeinen die je naar Hoasted hebt verhuisd.

Wat als de betreffende domeinnaam (nog) elders geregistreerd is?

Zie hiervoor onze handleiding: extern domein doorverwijzen naar Hoasted

Wat als je nog meer domeinen op dat account wilt laten uitkomen?

Soms heb je zowel de .nl als bijvoorbeeld de .eu en de .com In het geval dat je een of meer extra domeinen wilt laten uitkomen in dat account kun je gebruik maken van de Aliassen functie. Ga in het cPanel naar Domeinen > Aliassen en voeg het domein toe. Je kunt vervolgens bijvoorbeeld mailadressen aanmaken voor dat domein.

Wat betreft de website van het extra domein: standaard komt het na toevoegen in Aliassen uit op de public_html van het hoofddomein.

Je kunt echter ook een redirect instellen, bijvoorbeeld naar een speciale pagina van de hoofdsite of de Engelse versie ervan of ook naar een heel andere pagina:

Vervolgens kopieer je de URL waarnaar het moet redirecten erin en slaat dit op. Vanaf dat moment zal bezoek aan dat domein automatisch doorgestuurd worden naar de door jou ingegeven URL.